ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

ΠΟΕΔΗΝ: Να δοθούν στη δημοσιότητα τα νοσοκομεία που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο

Προς εκποίηση είναι τα οικόπεδα-φιλέτα στα οποία βρίσκονται νοσοκομεία που έχουν ενταχθεί στο Υπερταμείο, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα «ονόματα των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου» που παραχωρήθηκαν.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παίζει κρυφτούλι με τους κωδικούς του Κτηματολογίου για να μην εντοπιστούν τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν. Τη μια ο κ. Ξάνθος λέει ότι τα νοσοκομεία δόθηκαν στο Υπερταμείο για αξιοποίηση και την άλλη οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών λένε ότι βρέθηκαν στη λίστα εκ παραδρομής».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είναι ενέχυρο στους δανειστές προς εκποίηση ανά πάσα στιγμή για τα επόμενα 99 χρόνια για την αποπληρωμή του χρέους» και προσθέτει:

«Τα οικόπεδα-φιλέτα που βρίσκονται τα νοσοκομεία είναι προς εκποίηση. Τα νοσοκομεία μπορεί να κλείσουν, να μεταφερθούν σε άλλο κτήριο». Επίσης, «η αφαίρεση από τον κατάλογο δεν είναι τόσο εύκολη όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας. Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Υπερταμείου μετά από εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της και απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής». Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά δημοσίευση νέου ΦΕΚ χωρίς να περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία στα παραχωρηθέντα ακίνητα.