ΥΓΕΙΑ

Πατούλης: Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Πατούλης: Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού

Συστράτευση υπέρ της ασφάλειας της Υγείας του Ελληνικού πληθυσμού ζητά ο πρόεδρος τουΙατρικού Συλλογου Αθηνών(ΙΣΑ)Γιώργος Πατούλης, ξεκινώντας από την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

«Είναι ανάγκη να υπενθυμίσουμε στο γενικό πληθυσμό την αξία των εμβολιασμών για όλες τις ηλικίες και την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών από όλους» τόνισε σε ημερίδα που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Έρπητα Ζωστήρα, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

«Η αμφισβήτηση που εκφράστηκε φέτος από επίσημα μέσα ενημέρωσης, ακόμη και από την κρατική τηλεόραση για την αξία των εμβολιασμών, πραγματικά σείει τα θεμέλια της ασφάλειας της Υγείας στην Ελλάδα, που χρειάζεται στις μέρες που ζούμε περισσότερο από ποτέ την εμβολιαστική κάλυψη όσο γίνεται ευρύτερης γκάμας πληθυσμού», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. Διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός μικρών, ενηλίκων και υπερηλίκων στην χώρα μας είναι απαραίτητος ώστε να αποτραπούν οι λοιμώξεις και οι δυσάρεστες εξελίξεις από μια σειρά ασθενειών.

Για το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα ανέφερε οτι δεν έχει ενταχθεί τυχαία στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για τις μεγάλες ηλικίες, διότι αποτελεί, όπως είπε, «την καλύτερη πρόληψη, και τη μόνη προστασία από τον εκτεταμένο πόνο και τα αλυσιδωτά προβλήματα που μια κρίση της νόσου δημιουργεί».

«Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα της κρίσης δεν έχει την πολυτέλεια, ούτε καν τον χρόνο, για να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ή να ακινητοποιηθεί στο κρεβάτι λόγω νευραλγίας, όπως συμβαίνει με τον έρπητα ζωστήρα» κατέληξε ο κ.Πατούλης και σύστησε σύνεση, επικοινωνία των πολιτών με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό για την εμβολιαστική τους κάλυψη και πιο κριτική σκέψη και ενημέρωση απέναντι στις αντιεμβολιστικές θεωρίες.