ΥΓΕΙΑ

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 22 εκατ. ευρώ στα αντικαρκινικά νοσοκομεία

Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 22 εκατ. ευρώ στα αντικαρκινικά νοσοκομεία

Τέσσερα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας εξοπλίζονται με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και αναγκαία έργα υποδομής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανακοίνωσε τη διάθεση 22.138.180 ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών στα εν λόγω νοσοκομεία τα οποία υποδέχονται καθημερινά βαριά πάσχοντες πολίτες. Η χρηματοδότηση προήλθε από «την πολιτική εξοικονόμησης και τα αποθεματικά του κράτους» σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Αφού προηγήθηκε στοχευμένη μελέτη άμεσων αναγκών στα ογκολογικά νοσοκομεία, η χρηματοδότηση κατανέμεται ως εξής:

  • 7.140.000 ευρώ στο Γ.A.O.N.A. «Ο Άγιος Σάββας» για έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού παλαιών υποδομών της μονάδας και αντικατάσταση ή προμήθεια νέων ιατρικών μηχανημάτων υψηλού κόστους και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, εξοπλισμού πληροφορικής κ.α.
  • 5.000.000 ευρώ στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια ιατρικών ρομποτικών συστημάτων, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό χειρουργείων και ΜΕΘ, διαγνωστικού εξοπλισμού και ενδοσκοπήσεων, εξοπλισμό για τον εκσυγχρονισμό του Πληροφοριακού Συστήματος του νοσοκομείου κ.α.
  • 5.000.000 ευρώ στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» για ιατρικά μηχανήματα και όργανα, διαγνωστικό και χειρουργικό εξοπλισμό, εξοπλισμό ΜΕΘ, ξενοδοχειακό και επισιτιστικό εξοπλισμό κ.α.
  • 4.998.180 ευρώ στο Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι» για διαγνωστικά μηχανήματα, ψηφιακά συστήματα ενδοσκόπησης, εξοπλισμό ΜΕΘ, Laser χειρουργικό εξοπλισμό κ.α.

Η παρέμβαση αυτή, επισημαίνει ο κ. Πολάκης, έρχεται σε συνέχεια της επιχορήγησης ύψους 2.920.000 ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2017, από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων, για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών των Αντικαρκινικών Νοσοκομείων.

Δείτε στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr αναλυτικά τους πίνακες ανά νοσοκομείο: