ΥΓΕΙΑ

Tα άγρια βότανα της Πίνδου και ο «οικολογικός αλφαβητισμός» βραβεύθηκαν στο Παρίσι

Tα άγρια βότανα της Πίνδου και ο «οικολογικός αλφαβητισμός» βραβεύθηκαν στο Παρίσι

Διάκριση για την APIVITA στα Sustainable Beauty Awards 2018

 

H APIVITA απέσπασε μια πολύ σημαντική διάκριση αφού κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία New Sustainable Product στα Sustainable Beauty Awards 2018, που έλαβαν χώρα στο Παρίσι στις αρχές Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Sustainable Cosmetics Summit.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην APIVITA για τη σειρά PINDOS WILD HERBS η οποία αντιπροσωπεύει την ολιστική προσέγγιση του κύκλου ζωής ενός προϊόντος που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει ένα καλό σκοπό. Με κύριο συστατικό τα άγρια βότανα της Πίνδου, η σειρά περιποίησης σώματος χρηματοδότησε εκπαιδευτικά προγράμματα «οικολογικού αλφαβητισμού» για τους μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, η αξία που δημιουργήθηκε από το προϊόν επέστρεψε στη γη προέλευσης του και μετουσιώθηκε σε ένα Project αμοιβαίας αξίας που συνδέει την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία μέσα από την γνώση και την εκπαίδευση.

Η σειρά PINDOS WILD HERBS που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle, αναδεικνύει την ελληνική βιοποικιλότητα χρησιμοποιώντας τα άγρια βότανα της οροσειράς της Πίνδου ως τα κύρια συστατικά της και ταυτόχρονα αποτελεί ένα προϊόν εξαιρετικά υψηλής σύνθεσης σε φυσικά συστατικά (99% για το Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος και 88% για το Αφρόλουτρο). Επιπλέον, το νερό που έχει χρησιμοποιηθεί στη σειρά έχει αντικατασταθεί από το πατενταρισμένο έγχυμα από 3 είδη σιδερίτη -ελληνικό τσάι του βουνού- και το μπουκάλι που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία των προϊόντων αποτελείται από έως και 50% ανακυκλωμένο πλαστικό PET. Τέλος, τα δύο προϊόντα της σειράς παράγονται στο βιοκλιματικό εργοστάσιο της APIVITA που χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εφαρμόζει πρακτικές χαμηλής περιβαλλοντικής επίπτωσης σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Το βραβείο New Sustainable Product αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή διάκριση για την APIVITA δεδομένου ότι πρόκειται για μια νέα κατηγορία βραβείων που εισήχθη το 2018 και αποσκοπεί στην προώθηση των νέων καλλυντικών προϊόντων ή προϊόντων προσωπικής φροντίδας τα οποία παρουσιάζουν σημαντικά διαπιστευτήρια αειφορίας.

Τα βραβεία Sustainable Beauty Awards οργανώνονται από την Ecovia Intelligence και έχουν σκοπό να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν τις πρωτοπόρες εταιρείες, που προάγουν στην πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη στη βιομηχανία καλλυντικών και προσθέτουν αξία πέρα και πάνω από το προϊόν στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Για τα φετινά βραβεία η κριτική επιτροπή δέχθηκε πάνω από εκατό υποψηφιότητες από διεθνούς εμβέλειας εταιρείες στον κλάδο των φυσικών καλλυντικών.