ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέμεινε από παιδιάτρους το νοσοκομείο της Σάμου

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέμεινε από παιδιάτρους το νοσοκομείο της Σάμου

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε υπολειτουργία, ακόμα και σε «λουκέτο», βασικές κλινικές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο της Σάμου έχει ξεμείνει από παιδιάτρους και δεν μπορεί να λειτουργήσει η Παιδιατρική κλινική. Υπάρχει μόνο μία παιδίατρος με μετακίνηση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε εμβολιασμοί. Εξαιτίας της έλλειψης παιδιάτρου, το νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει ακόμη και φυσιολογικούς τοκετούς, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Οι ελλείψεις επεκτείνονται και σε άλλες ειδικότητες. Υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν το Χειρουργικό τομέα σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά. Στον Ακτινοδιαγνωστικό τομέα οι γιατροί είναι επίσης μόνο δύο, ενώ μία νοσηλεύτρια ανά βάρδια καλύπτει την Παθολογική, Παιδιατρική, τη Χειρουργική και το Αναισθησιολογικό, τα απογεύματα, τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα.

Αυτά συμβαίνουν σε ένα νησί που αποκλείεται συχνά το χειμώνα λόγω καιρικών φαινομένων και εκτός από τις 40.000 μόνιμων κατοίκων εξυπηρετεί πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες στα hot-spot, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζοντας σκωπτικά: «Κατά τα άλλα βγήκαμε από τα Μνημόνια»…