ΥΓΕΙΑ

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με ολοσωματική σάρωση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας με ολοσωματική σάρωση στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός»

Ένα νέο, πρωτοποριακό μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, το πρώτο του είδους του που εγκαθίσταται στην Ελλάδα, διαθέτει από την Τετάρτη (19/12/2018) το νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

Το νέο μηχάνημα διαθέτει τεχνολογία που δεν περιορίζεται στη μέτρηση της οστικής μάζας στα συνήθη σημεία (ισχίο και οσφυϊκή χώρα), αλλά πραγματοποιεί ολοσωματική σάρωση, λιπομέτρηση, ορθοπεδικό πρωτόκολλο, καθώς και την καινοτομία -για την Ελλάδα- TBS (Trabecular Bone Score) που καταγράφει την αρχιτεκτονική των οστών και τον κίνδυνο οστεοπορωτικού κατάγματος.

Με την προμήθεια του νέου μηχανήματος ολοκληρώνεται η αξιοποίηση των 229.000 ευρώ, ποσό με το οποίο πιστώθηκε ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου με πρόσφατη απόφασή του υπουργείου Υγείας, επισημαίνει το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη. Είχαν προηγηθεί η αναβάθμιση (τελευταίας τεχνολογίας) των λογισμικών προγραμμάτων του Αγγειογράφου και Μαγνητικού τομογράφου και οι προμήθειες 10 στρωμάτων πρόληψης κατακλίσεων, ενός συστήματος κρυοπηξίας και ενός κρυόδιου αμφιβληστροειδούς.

Το ελαφρά μεταχειρισμένο μηχάνημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας που υπήρχε στο νοσοκομείο και αντικαταστάθηκε, έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν και μεταφερθεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των περίπου 50.000 κατοίκων της περιοχής. Επίσης, για το «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» ακολουθεί εντός του Ιανουαρίου 2019 η ολοκλήρωση σύγχρονης Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας 11 κλινών.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν, επίσης, τα εγκαίνια της νέας Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου.

Τέλος, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες, έδωσαν την οριστική έγκριση στο νέο Οργανισμό του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Εθνικό Τυπογραφείο για τη διαδικασία έκδοσης ΦΕΚ. Ο νέος Οργανισμός μεταξύ άλλων προβλέπει νέα ιατρικά τμήματα και ειδικότητες για το Νοσοκομείο Χανίων, ενώ αυξάνει τη δυναμικότητα σε κλίνες και τις οργανικές θέσεις ιατρικού και άλλου προσωπικού.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr