ΥΓΕΙΑ

Βραβεύθηκαν 20 γιατροί για την προσφορά τους στο νοσοκομείο Φλώρινας

Βραβεύθηκαν 20 γιατροί για την προσφορά τους στο νοσοκομείο Φλώρινας

Κράτησαν ανοιχτή την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το νοσοκομείο Φλώρινας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για να παραβρεθεί στη βράβευση 20 γιατρών, την Παρασκευή (21/12/2018).

Οι 20 γιατροί, παρόλο που υπηρετούν σε άλλα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κράτησαν σε λειτουργία την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας. Εδώ και ένα χρόνο προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού συναδέλφων τους, για την κάλυψη των κενών θέσεων στα δύο αυτά τμήματα.

Ο κ. Ξανθός, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Γιαννόπουλο, το διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργο Κίρκο, το βουλευτή Φλώρινας, Κώστα Σέλτσα και τον προϊστάμενο του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργο Αγγελόπουλο, πραγματοποίησε περιοδεία και σε άλλες υγειονομικές δομές του νομού Φλώρινας. Στο Αμύνταιο, επισκέφθηκε το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ). Τα τελευταία δύο χρόνια, το ΚΕΦΙΑΠ ενισχύθηκε σημαντικά με γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές κλπ). Πιο συγκεκριμένα, στους 31 εργαζόμενους προστέθηκαν 3 μόνιμοι γιατροί και 11 συμβασιούχοι επαγγελματίες υγείας ενώ στις αρχές του νέου έτους θα αναλάβουν υπηρεσία άλλα 25 άτομα (επιστημονικό προσωπικό μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ). Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει η δυνατότητα να τριπλασιαστούν οι διαθέσιμες κλίνες του Κέντρου (από 20 σε 50-60).

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στις Πρέσπες, στο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα το οποίο ιδρύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και την Παρασκευή εγκαινιάστηκε η αναβαθμισμένη λειτουργία του καθώς ενισχύθηκε με προσωπικό, εξοπλισμό αλλά και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τις απαραίτητες διακομιδές.