Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: 7 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο

Newsroom Newsroom

Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής: 7 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο

Επτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο, συμπλήρωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας.

Ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και το ΔΣ του ΙΣΑ, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους εθελοντές του Ιατρείου που επένδυσαν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο, για να κάνουν εφικτή τη λειτουργία της πρότυπης αυτής δομής.

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Οι εθελοντές ιατροί όλων των ειδικοτήτων, εξετάζουν τους ασθενείς, σε τακτικά ραντεβού παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70.000 ιατρικές επισκέψεις. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε ασθενείς και φορείς. Καθημερινά κατά μέσον όρο 100 ασθενείς περνάνε το κατώφλι του, ενώ χορηγούνται 300-400 φάρμακα. Παράλληλα το Ιατρείο, στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.
Επίσης στηρίζει 22 Δήμους σε όλη τη χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Το Ιατρείο ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από επτά περίπου χρόνια και μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, έγινε το καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας. Παλέψαμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την οικονομική κρίση και τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Δυστυχώς η πολιτεία υποχωρεί διαρκώς στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα 7 χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας. Από το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, το Καστελόριζο, μέχρι το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, στον Έβρο, δίνουμε ελπίδα και ανακούφιση στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Στους συνανθρώπους μας, που αποκομμένοι από την κεντρική διοίκηση, βιώνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Για όλο αυτό το έργο είμαστε υπερήφανοι. Η Αττική έχει το δικό της πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο και το έργο του απλώνεται σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχουν συνάνθρωποι που μας έχουν ανάγκη.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved