ΥΓΕΙΑ

Μονάδα παραγωγής οξυγόνου σε 4 νοσοκομεία και έκτακτη επιχορήγηση για νέο εξοπλισμό

Μονάδα παραγωγής οξυγόνου σε 4 νοσοκομεία και έκτακτη επιχορήγηση για νέο εξοπλισμό
1.500.000 ευρώ από πόρους του υπουργείου Υγείας

Εγκρίθηκε η κατασκευή μονάδας παραγωγής οξυγόνου στα Γενικά Νοσοκομεία Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Φιλιατών.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η σχετική σύμβαση χρηματοδότησης του έργου «Οξυγόνο» για τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ιατρικού οξυγόνου μέσα στα παραπάνω νοσοκομεία. Το έργο έχει κύριο δικαιούχο την 6η ΔΥΠΕ (Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας) Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί μέσω του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020».

«H υπογραφείσα σύμβαση ολοκληρώνει μία προσπάθεια διετίας, κατά την οποία ολοκληρώθηκε η μελέτη του προγράμματος και συντονίστηκε η αντίστοιχη προσπάθεια και από τις γειτονικές χώρες» ανέφερε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας. «Με την εξασφαλισμένη, πλέον, χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Interreg και διαγωνισμούς που θα ξεκινήσουν την αμέσως προσεχή περίοδο, το νοσοκομείο της Κέρκυρας, μαζί με τα νοσοκομεία Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, καθώς και το άγονο νοσοκομείο Φιλιατών, θα έχουν την αυτονομία τους σε ιατρικό οξυγόνο και θα εξοικονομούν σημαντικούς πόρους από τη μέχρι σήμερα αγορά και μεταφορά του», πρόσθεσε ο κ. Καραβίτσας.

Νέα έκτακτη επιχορήγηση

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ανακοίνωσε νέα έκτακτη επιχορήγηση για ιατροτεχνολογικό και λοιπό εξοπλισμό προς υγειονομικές μονάδες της χώρας, ύψους 1.560.000 ευρώ αυτή τη φορά. Η νέα αυτή χρηματοδοτική «ένεση» προέκυψε από ίδιους πόρους του υπουργείου Υγείας.

Η χρηματοδότηση κατανέμεται ως εξής:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις