ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Πέμπτη (11/04) – Στο υπουργείο Υγείας η ΕΙΝΑΠ

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας στα νοσοκομεία την Πέμπτη (11/04) – Στο υπουργείο Υγείας η ΕΙΝΑΠ

Από τις 7 το πρωί, θα βρίσκεται έξω από το υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Πέμπτη (11/04/2019) στο πλαίσιο κινητοποίησης για την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 15:00. Ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, για την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να το παίζει «Πόντιος Πιλάτος». «Πώς μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπείς υπηρεσίες ο επαγγελματίας υγείας στα 67 έτη που συνταξιοδοτείται με τέτοια εργασιακή εξουθένωση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας;» τονίζει.

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται επίσης για την καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, αναφέροντας ότι «οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 10.000 για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις 3.000 για εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Τώρα εκκαθαρίζονται οι συντάξεις που υποβλήθηκαν Φλεβάρη του έτους 2017».

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη (10/04/2019) η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Η ΕΙΝΑΠ έθεσε στον υπουργό το θέμα της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, των εξετάσεων τίτλου ειδικότητας, της στελέχωσης των ΜΕΘ, των επικουρικών γιατρών, των ΚΕΠΑ, των εφημεριών στο Λεκανοπέδιο, των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και των θεσμικών μέτρων προφύλαξης γιατρών του ΕΣΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις