Πολάκης: Ο Μητσοτάκης θα βάλει τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να δουλεύουν για τον ιδιώτη

Newsbomb

Πολάκης: Ο Μητσοτάκης θα βάλει τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία να δουλεύουν για τον ιδιώτη

Τη σκυτάλη από το Μέγαρο Μαξίμου παίρνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία ως το «πιο νεοφιλελεύθερο όραμα που δεν πρέπει να έχει ξαναδιατυπωθεί διεθνώς και με τόσο «οραματικό» τρόπο».

«Όπως άφοβα εκμυστηρεύεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τις νεοφιλελεύθερες σκέψεις του, μας εξήγησε ότι οραματίζεται τα ελληνικά δημόσια Νοσοκομεία να συνδιοικούνται από το Δημόσιο και τους ιδιώτες μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων. Τόση πρεμούρα για να παραδοθεί το management των δημόσιων δομών Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα μετά τις αποκρουστικές αποκαλύψεις για το πάρτι διαφθοράς και τα σκάνδαλα που σχετίζονται με μεγάλες εταιρείες του χώρου τα τελευταία χρόνια, δεν είχε εκφραστεί ποτέ στο δημόσιο πολιτικό διάλογο στη χώρα! Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού των Μονάδων Υγείας, τομέας στον οποίο σήμερα γίνονται άλματα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, εξήγησε ότι επί των ημερών του το κράτος δεν θα αγοράζει πια μηχανήματα αλλά υπηρεσίες. Ιδιωτικής κατοχής δηλαδή ιατρικά μηχανήματα θα μισθώνονται και θα πληρώνονται ανά εξέταση ή θεραπεία, σε δομές ιδιωτικών συμφερόντων εντός των Νοσοκομείων και με προσωπικό δημόσιους υπαλλήλους. Θα βάλει δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας Υγείας να δουλεύουν για τον ιδιώτη, ο οποίος με βάση την προηγούμενη εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ θα μπορεί να τους απασχολεί 7 ημέρες την εβδομάδα και να πληρώνεται για τις υπηρεσίες αυτές από το κράτος!» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης.

«Όσο για την ταμπακιέρα και το πώς διαχειριζόμαστε εμείς σήμερα τις προμήθειες για τις ανάγκες των δημόσιων Νοσοκομείων, και για να μην αναφερόμαστε στις δεκάδες μεμονωμένες περιπτώσεις υπερσύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων (διαγνωστικών και θεραπευτικών) με τα οποία εξοπλίζουμε καθημερινά σχεδόν τις υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας, αξιοποιώντας εθνικούς και μη πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), το ΕΣΠΑ, το Αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας, το Υπερ-πλεόνασμα του Υπουργείου Οικονομικών, δωρεές κλπ. Τι να πρωτοθυμηθούμε για τα τελευταία χρόνια; Τα υψηλής τεχνολογίας ακτινο-διαγνωστικά/θεραπευτικά μηχανήματα στα Νοσοκομεία της Άμφισσας, της Λαμίας, του Βόλου, των Φιλιατών, της Λευκάδας, του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, της Λέρου, της Ικαρίας, της Καρύστου, της Πάτρας κλπ.; Την εκ βάθρων ανανέωση του ιατρικού εξοπλισμού στα ογκολογικά Νοσοκομεία όλης της χώρας; Τέλος ως επίλογο, παραθέτουμε απλά το παρακάτω τμήμα από την προ 10ημέρου ανακοίνωσή μας για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την προμήθεια 19 υπερσύγχρονων αξονικών τομογράφων για τις ανάγκες Νοσοκομείων σε όλη τη χώρα:

"Ο διεθνής διαγωνισμός που διεξήχθη από το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο με πιλοτικό τρόπο σε σχέση με τις μέχρι σήμερα διαδικασίες προμηθειών, διήρκησε 18 μήνες περίπου και οδήγησε στην σημερινή θετική εξέλιξη. Το τελικό συνολικό τίμημα που προέκυψε για την προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση/τεχνική κάλυψη για 5 χρόνια και εκπαίδευση του προσωπικού, ανέρχεται στο ποσόν των 8.600.000 € περίπου, από μια διπλάσια σχεδόν προϋπολογισμένη δαπάνη που εκτιμήθηκε αρχικά. Με τον τρόπο αυτό επετεύχθη μεγάλη εξοικονόμηση για τους δημόσιους πόρους, ενώ τα μηχανήματα θα πληρωθούν στις προμηθεύτριες εταιρείες από τα Νοσοκομεία που θα τα υποδεχτούν, αξιοποιώντας τους πόρους που μεταφέρονται σε αυτά από τον ΕΟΠΥΥ"» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Πολάκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved