ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας για τον ξυλοδαρμό του γιατρού – Ζητούν παραίτηση του διοικητή

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας για τον ξυλοδαρμό του γιατρού – Ζητούν παραίτηση του διοικητή

Έκθετος είναι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Θύμιος Γεωργόπουλος, για την προσπάθεια υποβάθμισης του ξυλοδαρμού ειδικευόμενου γιατρού κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας από ομάδα 10 αγνώστων, όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Οι γιατροί του νοσοκομείου πραγματοποίησαν την Παρασκευή (24/05/2019) στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, διαμαρτυρόμενοι για το απαράδεκτο συμβάν της επίθεσης ενάντια στο συνάδελφό τους εν ώρα εργασίας. Επίσης, καταγγέλλουν την καθυστερημένη αντίδραση, τις «ψευδείς» δηλώσεις και το «απαράδεκτο» Δελτίο Τύπου του διοικητή του νοσοκομείου, «το οποίο καταλήγει να αθωώνει τους δράστες και να μας προσβάλλει». Οι γιατροί ζητούν:

  • Την άμεση παραίτηση του διοικητή
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού του νοσοκομείου
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού ασφαλείας
  • Βελτίωση της κτηριακής υποδομής
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Να αναλάβει το νοσοκομείο την πλήρη νομική ευθύνη και την οικονομική αποζημίωση του συναδέλφου.

Παράλληλα, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει «κατηγορηματικά το απαράδεκτο δελτίου τύπου που εξέδωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας στις 22/5/19 και το οποίο δημοσιοποιήθηκε μέσω του γραφείου τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας». Σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι ο διοικητής:

  • Πρακτικά αθωώνει τους δράστες της εγκληματικής επίθεσης ενάντια σε εφημερεύοντες ειδικευόμενους γιατρούς και μάλιστα με τρόπο που ενθαρρύνει παρόμοιες βιαιοπραγίες ενάντια σε γιατρούς, νοσηλευτές κλπ στο μέλλον.
  • Κατηγορεί την ΕΙΝΑΠ για «αντικοινωνική συμπεριφορά» ενώ τέτοιον χαρακτηρισμό αποφεύγει να χρησιμοποιήσει για τους δράστες της επίθεσης
  • Ψευδέστατα αναφέρει πως δήθεν οι αρμόδιοι είχαν από μόνοι τους ενεργοποιηθεί αμέσως μετά το συμβάν ενώ η αλήθεια είναι πως αυτό έγινε μόνο μετά από παρέμβαση και διαμαρτυρία των εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ.

«Απαιτούμε την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου, καθώς και την οικονομική αποζημίωση του συναδέλφου και καλύτερα μέτρα ασφάλειας σε όλα τα νοσοκομεία» καταλήγει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις