ΥΓΕΙΑ

Ερυθρός Σταυρός: 2.555 επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Νοσηλείας στις πυρόπληκτες περιοχές

Ερυθρός Σταυρός: 2.555 επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Νοσηλείας στις πυρόπληκτες περιοχές
11.341 παρεμβάσεις νοσηλευτικής φροντίδας
ΕΕΣ

Μετά από εννέα μήνες καθημερινής παρουσίας και 2.555 επισκέψεις, η Κινητή Μονάδα Υγείας της Υπηρεσίας «Νοσηλεία στο Σπίτι» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ολοκλήρωσε στα τέλη Απριλίου την επιχείρηση στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας και του Ν. Βουτζά.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με τη συμβολή 48 εθελοντών του Τομέα Νοσηλευτικής και τη διάθεση ενός οδηγού της Διεύθυνσης Αυτοκινήτων προσέφερε φροντίδα υγείας σε 314 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους με χρόνια προβλήματα, άτομα με κινητικά προβλήματα και μοναχικά άτομα.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 11.341 παρεμβάσεις νοσηλευτικής φροντίδας, 585 ιατρικές παρεμβάσεις, διανεμήθηκαν 655 έντυπα ενημέρωσης για μέτρα προστασίας μετά τη φωτιά και μέτρα προστασίας από την εποχική γρίπη, έγιναν 112 αντιγριπικοί εμβολιασμοί και προσφέρθηκαν 100 φαρμακεία και εγχειρίδια Πρώτων Βοηθειών.

Το σύνολο των δράσεων της Κινητής Μονάδας Υγείας του Ε.Ε.Σ. έδωσε τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές, να ρυθμίσουν και να διαγνώσουν έγκαιρα προβλήματα υγείας ή να παραπεμφθούν για πληρέστερο έλεγχο σε άλλες δομές υγείας. Επίσης, συνέβαλε καθοριστικά στην ενδυνάμωση των πληγέντων και στην ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα της ζωής τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις