ΥΓΕΙΑ

Προληπτική ιατρική και αγωγή υγείας για τους μαθητές του δήμου Αγίας Βαρβάρας

Προληπτική ιατρική και αγωγή υγείας για τους μαθητές του δήμου Αγίας Βαρβάρας
EUROKINISSI

Το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» εκπονεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Αγωγής Υγείας στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του δήμου ευθύνης του, που είναι ο δήμος Αγίας Βαρβάρας Αττικής. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορούσε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία έως Λύκεια) καταγράφηκαν περισσότερες από 1.500 συμμετοχές σε διάφορες δράσεις Προληπτικής Ιατρικής (παιδιατρική εξέταση, έλεγχος οπτικής οξύτητας, οδοντιατρικός έλεγχος, εμβολιαστική κάλυψη) και περισσότερες από 1.600 συμμετοχές σε διάφορες δράσεις Αγωγής Υγείας (προγράμματα για τα μικρόβια, την αξία της οικογένειας, την ηλιακή ακτινοβολία, τη στοματική υγεία).

«Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε με ελάχιστο κόστος και μία διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας με όρεξη για δουλειά, να προσφέρουμε τόσα στους μαθητές του δήμου μας» αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις