ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δικαστικές αποφάσεις χαρίζουν ζωή σε απελπισμένους

Δικαστικές αποφάσεις χαρίζουν ζωή σε απελπισμένους

Από σήμερα και τις επόμενες μέρες το newsbomb.gr θα παρουσιάζει αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που με εργαλείο την ελληνική νομοθεσία, πετάνε στα σκουπίδια τα δολοφονικά μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα στους Έλληνες πολίτες.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Είναι αποφάσεις γενναίων και ανεξάρτητων Ελλήνων δικαστών, που με τις αποφάσεις τους δίνουν τη δυνατότητα λόγω δεδικασμένων σε χιλιάδες Έλληνες πολίτες, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας την αποδέσμευσή τους από τον θανάσιμο εναγκαλισμό όρων του μνημονίου.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν στο newsbomb.gr αποφάσεις δικαστικές που αποκαθιστούν αδικίες της τρόικα σε βάρος χιλιάδων Ελλήνων. Και ξεκινάμε σήμερα από το Ειρηνοδικείο Πύργου του Δήμου Γόρτυνας στην Κρήτη, που με απόφασή του διαγράφονται –«κουρεύονται»- τα τραπεζικά χρέη κατά 97% και 96% υπερχρεωμένου νεαρού ζευγαριού (30 και 32 ετών) με δύο ανήλικα παιδιά.

Η οικογένεια αυτή σε πλήρη οικονομική δυσπραγία μετακόμισε στην Κρήτη μόλις οι δύο σύζυγοι έχασαν τη δουλειά τους στην Αθήνα. Σαν μοναδικό εισόδημα του ζευγαριού αυτού αναφέρεται το ποσό των 225 ευρώ το μήνα, από κάποια μεροκάματα που έκανε ο άνδρας.

Το Ειρηνοδικείο διαπιστώνοντας την αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του ζεύγους, οι οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούντο κανονικά, την ανεργία των δανειοληπτών, την αύξηση του κόστους διαβίωσης σε περίοδο πρωτόγνωρης ύφεσης και αναγνωρίζοντας ότι οι δανειολήπτες δεν είχαν δόλο κατά τον δανεισμό τους, αποφάσισε τα εξής:

Για τη μεν σύζυγο, οφειλέτη 2 τραπεζών, επιβλήθηκε μηνιαίως καταβολή 20 ευρώ και στις δύο τράπεζες επί 4 έτη. Δηλαδή 15,74 ευρώ στην πρώτη και 4,26 ευρώ στη δεύτερη τράπεζα. Συνολικές καταβολές για ολόκληρη την 4ετία ποσού 960 ευρώ. Με τη δικαστική απόφαση απαλλάσσεται η δανειολήπτρια από το υπόλοιπο ανεξόφλητο μέρος των οφειλών της, με διαγραφή χρέους 30.453 ευρώ, δηλαδή ποσοστό διαγραφής 97%.

Για τον δανειολήπτη σύζυγο, οφειλέτη 4 τραπεζών, με συνολικό ύψος ποσού 75.136 ευρώ, το δικαστήριο αποφάσισε μηνιαία καταβολή 60 ευρώ και στις τέσσερις τράπεζες επί 4 έτη. Σύνολο καταβολών για ολόκληρη την 4ετία ποσού 2.880 ευρώ. Δηλαδή απαλλάσσει τον δανειολήπτη σύζυγο από το υπόλοιπο μέρος των οφειλών του με διαγραφή χρέους 72.256 ευρώ. Δηλαδή ποσοστό διαγραφή 96%.

Το Ειρηνοδικείο δέχθηκε την ευθύνη των τραπεζών για τη σύναψη των δανείων σε ένα ζευγάρι Ελλήνων, αδύναμων οικονομικά.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις της εφορίας

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος αναζητά εργασία στο ΔΝΤ!

Ποιοι και πότε θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα

Θα βάλει τέλος ο Α. Σαμαράς στη διάλυση της δημόσιας υγείας;