ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τι έγραφε η ατζέντα για τον Γ. Σπανουδάκη

Τι έγραφε η ατζέντα για τον Γ. Σπανουδάκη
Δεκάδες ραντεβού, χειρόγραφες κάρτες, πολυτελή δώρα και καλάθια...

Δεκάδες ραντεβού, χειρόγραφες κάρτες, πολυτελή δώρα και καλάθια από την κάβα connoisseurs καθώς και προσκλήσεις για τις σουίτες του σταδίου «Καραϊσκάκη» είναι ορισμένες από τις καταγραφές του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου που συνδέουν άμεσα τον κ. Ιωάννη Σπανουδάκη με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο. Υπο αυτά τα δεδομένα ο πρώην Mr Siemens φαίνεται πως επιχειρούσε να εντάξει τον σημερινό δ.σ. του ΟΠΑΠ στον στενό κύκλο επιρροής του. Και αυτό, σίγουρα, δεν το έκανε τυχαία. Άλλωστε, οι κινήσεις του πολυμήχανου κ. Χριστοφοράκου είχαν πάντα νόημα, εμφανές ή υπόγειο, και κυρίως συγκεκριμένους στόχους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η «ευγενής προσέγγιση» του κ. Σπανουδάκη από τον κ. Χριστοφοράκο, έγινε την περίοδο που ο πρώτος ήταν δ.σ. του «Αθήνα 2004» και μέλος της Διυπουργικής επιτροπής η οποία είχε καίριο ρόλο στην ανάθεση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην ουσία θα αξιολογούσε τις δύο προσφορές που είχαν προκριθεί μια από τις οποίες ήταν αυτή της κοινοπραξίας SAIC-SIEMENS-ΔΙΕΚΑΤ η οποία τελικά και ανέλαβε να υλοποιήσει το C4I.

Το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή ιχνηλατείται μια σχέση μεταξύ των κ.κ. Χριστοφοράκου και Σπανουδάκη προκειμένου ο δεύτερος να υποστηρίξει την πρόταση του πρώτου, είναι που οδήγησε τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας να καλέσουν τον σημερινό δ.σ. του ΟΠΑΠ για κατάθεση.

Όντως, τον περασμένο Μάιο (19.05.2010) ο κ. Σπανουδάκης στάθηκε ενώπιον των μελών της επιτροπής και επιχείρησε να πείσει πως τον κ. Χριστοφοράκο «δεν τον θυμάμαι, δεν τον ξέρω, δεν τον συνάντησα ποτέ…». Στάση που δεν κατάφερε να κρατήσει έως τέλους καθώς τα αμείλικτα στοιχεία τον ανάγκασαν αρχικά να παραδεχθεί πως «είχα επαφές αλλά όχι στενές» και στο τέλος να ομολογήσει ότι μόνιμος προσκεκλημένος στην σουίτα του κ. Χριστοφοράκου στο «Καραϊσκάκης».

Επιπροσθέτως, κατά την συνεδρίαση της επιτροπής προέκυψε πως τον Απρίλιο του 2004, ο κ. Σπανουδάκης έστειλε επιστολή στον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης με την οποία του έλεγε «να σκεφτεί τη δυνατότητα της μερικής παραλαβής του C4I». Όμως, ο ρόλος του κ. Σπανουδάκη ήταν να αποφανθεί για το αν λειτουργούσε ή όχι το σύστημα συνολικά. Παρά ταύτα, προτίμησε να μην ενημερώσει τον υπουργό πως το σύστημα δεν λειτουργούσε – ώστε στην συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης να εξετάσει ακόμα και την έκπτωση της εταιρείας – αλλά να του προτείνει την παραλαβή «κομμάτι – κομμάτι» γεγονός που τελικά ωφέλησε την εταιρεία και ζημίωσε το δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Ερωτηματικά για τις επαφές Σπανουδάκη - Χριστοφοράκου