ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ανάμεσα στην ανάπτυξη και την καταστροφή

Ανάμεσα στην ανάπτυξη και την καταστροφή

Πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε όλοι μας σε αυτή τη χώρα τι θέλουμε.

Να κρατήσουμε τη θάλασσα, τον ήλιο και το αγόρι μας (ή το κορίτσι μας) που έλεγε το τραγουδάκι της Μαρινέλλας ή να αποδεχθούμε μία μερική επέμβαση στο περιβάλλον που όμως θα δίνει ελπίδες για ανάπτυξη κι ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Κι εξηγούμαι – για να μην παρεξηγούμαι. Υπάρχει χρυσάφι στη Χαλκιδική που μπορεί να μας αποδώσει 25 δισ. ευρώ. Πήραν άδεια δύο εταιρίες για να προχωρήσουν στην εξόρυξή του και μόλις πήγαν να αρχίσουν τα προκαταρκτικά έργα όρμησαν καμιά 50αρια κάτοικοι της περιοχής στο όνομα της οικολογίας και τίναξαν στον αέρα την έναρξη των εργασιών.

Και δεν είναι μόνο τα 25 δισ. που θα μείνουν θαμμένα, είναι και κάπου 1500 οικογένειες που θα δούλευαν στα μεταλλεία.

Πάνε να βάλουν φωτοβολταϊκά στο Πεντελικό Όρος σε εκτάσεις της Εκκλησίας να κερδίσουμε ενέργεια, παρεμβαίνουν πάλι οι οικολόγοι και κάνει πάλι πίσω (ποιος άλλος;) ο υπουργός Ενέργειας Γ.Παπακωνσταντίνου.

Αποφασίζεται να γίνει μία οικοδομική ανάπτυξη σε περιοχή 6.000 στρεμμάτων στην παραλία του Ελληνικού με ανέγερση κτιρίων μέχρι 16 μέτρων που θα έφερναν μεγάλους επενδυτές στην Ελλάδα παρεμβαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, ο Παπακωνσταντίνου κάνει και πάλι πίσω και δίνεται έγκριση για κτίρια μέχρι 11 μέτρων, δηλαδή 5όροφα.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές σε αυτή την τρελή χώρα που από τη μια έχει ανάγκη να μαζέψει χρήματα για να μην την σκοτώνουν καθημερινά οι ληστές-δανειστές της, αλλά όταν πάει να γίνει μια κίνηση προς την ανάπτυξη πλακώνουν οι κάθε είδους ακτιβιστές, οικολόγοι, ευαίσθητοι και οι πονηροί πολιτευτάκηδες που βέβαια ενόψει εκλογών χ..... για την ανάπτυξη, ψήφους χρειάζονται και εμποδίζουν τα πράγματα να προχωρήσουν.

Κι εγώ ευαίσθητος στο περιβάλλον είμαι και οικολόγος και δεν γουστάρω στο σπίτι μου στο Φάληρο να σηκωθεί μπροστά μου ένα μεγαθήριο που θα μου κρύψει τη θάλασσα.

Αλλά ανάμεσα στο όχι σε όλα και στα έργα ανάπτυξης υπάρχει το μεσαίο, το λογικό, αυτό που και θα προστατεύσει το περιβάλλον και θα μας δώσει κάποια χρήματα.

Αυτό άραγε δεν το καταλαβαίνουν οι κάθε είδους πολιτευτάκηδες που σπεύδουν στη Βουλή και ανατρέπουν νομοσχέδια βρίσκοντας πάντα τον εύκολο - yes man- Γ. Παπακωνσταντίνου να κάνει τα χατίρια τους;