ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Kάτω τα χέρια από τον Φωτόπουλο

Kάτω τα χέρια από τον Φωτόπουλο

Ο ήρωας του «δίκιου του εργάτη» και κυρίως των προνομίων των συνδικαλιστών της ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, καλείται τώρα από τον ανακριτή να απολογηθεί για την υπόθεση των αδιαφανών δαπανών της διοίκησης της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (την οργάνωση της οποίας είναι πρόεδρος εδώ και χρόνια) για σκοπούς που κατά το κατηγορητήριο, ουδέποτε εκπληρώθηκαν.

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Φωτόπουλο. Ναι ρε αχάριστοι, εισέπραξε το σωματείο του μερικά εκατομμύρια ευρώ από την διοίκηση της ΔΕΗ, που ίσως είναι λίγο θολό που πήγαν.

Πού να πήγαν ρε Ιαβέρηδες που κυνηγάτε τον εντιμότατα κ. Φωτόπουλο; Σε ταξίδια πήγανε (είχε και τις επαφές του ο κυρ Νίκος στο εξωτερικό). Σε πεντάστερα ξενοδοχεία πήγανε (είναι δυνατόν ο πρόεδρος να κοιμάται σε δευτερότριτα hotels). Σε γεύματα πήγαν και σε αστακομακαρονάδες για το δίκιο του εργάτη.

Και έρχονται τώρα και κυνηγάνε τον κυρ Νίκο, που κατεβάζει όποτε γουστάρει τους διακόπτες της ΔΕΗ γιατί «αυτός ρε είναι η διοίκηση και πάρτε το χαμπάρι». Που έχει γίνει ήρωας των κάθε είδους μπαχαλάκηδων. Που κάνει ντου όποτε γουστάρει στα γραφεία της ΔΕΗ και τα καταλαμβάνει για το δίκιο του εργάτη και του πεινασμένου λαού που δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι.

Ο πεινασμένος- πεινασμένος για τον κυρ Νίκο αλλά και οι χοντρούτσικες επιδοτήσεις από την διοίκηση της ΔΕΗ στο σωματείο του χοντρούτσικες πάντα και ενίοτε αδιαφανείς.

Αλλά αυτά συμβαίνουν κάποιες φορές στους αγώνες για το δίκιο του εργάτη.