ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Τα χρυσά ταξίδια του Γιωργάκη

Τα χρυσά ταξίδια του Γιωργάκη

Όλα τα είχε το ΠΑΣΟΚ, η μαύρη τρύπα των 110 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του, του έλειπε. Πού πήγαν τα λεφτά ο-ε-ο;


Όταν οι υπάλληλοί του έμειναν απλήρωτοι για 8 και 10 μήνες και έφτασαν στο έσχατο όριο της υπομονής τους, ποιοι και πώς ρήμαξαν τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

Τώρα μία επιτροπή ελέγχου ψάχνει ντουλάπια, συρτάρια και οικονομικά βιβλία στο ΠΑΣΟΚ για να βρει πού πήγαν αυτά τα λεφτά που λείπουν από τα ταμεία (φαγωμένα όλα επί εποχής Γιώργου).

Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος πάει να σκάσει γιατί σου λέει εγώ δίνω τώρα τη μάχη επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, αρχίζω και να ψιλομπαίνω στη μύτη του Σαμαρά για να πείσω τον κόσμο ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για την ελάφρυνση των μέτρων της τρόικα και ξαφνικά βγαίνει μπροστά μου αυτό το «φασόλι» του Γιώργου με τα 110 εκατ. ευρώ της μαύρης τρύπας του ταμείου του κόμματος.

Και έχει δίκιο ο Βαγγέλης. Γιατί ήδη οι πρώτες αποκαλύψεις του οικονομικού ελέγχου βγάζουν λαβράκια που θα ρίξουν το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο βαθιά στο πηγάδι της απαξίωσής του.

Συγκεκριμένα, 200 χιλιάδες ευρώ κόστισε το ταξίδι του Γιωργάκη τον Ιανουάριο του 2012 στην Κόστα Ρίκα για την ετήσια σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και τα λεφτά αυτά πληρώθηκαν από το κόμμα. Και το κακό είναι ότι υπάρχουν και άλλα τέτοια χρυσά ταξίδια του Γιώργου και τα λαβράκια του ελέγχου πιθανά θα μετεξελιχθούν σε τεράστιες συναγρίδες ή και καρχαρίες.

Και μέχρι «να τραγουδήσει η χοντρή», όπως λένε και οι Αμερικάνοι (δηλαδή να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος στο ΠΑΣΟΚ), ο Βενιζέλος τρέμει για τις εντυπώσεις που θα μείνουν στον κόσμο σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαχείριση χρημάτων του κρατικού προϋπολογισμού μέσα στο ΠΑΣΟΚ.