ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η ΝΔ τρέμει για το ΠΑΣΟΚ!

Η ΝΔ τρέμει για το ΠΑΣΟΚ!

Τα πάνω κάτω ζούμε σε αυτή τη χώρα. Τα ύστερα του κόσμου που λένε και οι θεούσες.


Ποιος να το 'λεγε ότι η Νέα Δημοκρατία αγωνιά για την τύχη του ΠΑΣΟΚ και το ιερατείο της στη λεωφόρο Συγγρού αναζητά τρόπους εκλογικής στήριξης του πρώην πανίσχυρου κόμματος των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου.

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σήμερα το ΠΑΣΟΚ, φέροντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων Σημίτη, Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου και τη σημερινή του σύμπλευση με την κυβέρνηση Σαμαρά στη λήψη των σκληρών, αντιλαϊκών μέτρων της τρόικα, θα παλέψει για να μπει στη βουλή στις προσεχείς εκλογές, εάν επαληθευτούν τα χειρότερα σενάρια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Και «αν δεν», πού θα βρει δεκανίκια η ΝΔ, αν δεν ξεπεράσει και αυτή τα σημερινή ποσοστά που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, οπότε θα χρειαστεί τότε «συμπλήρωμα βουλευτών» από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές;

Η πληροφορία είναι μέσα από την καρδιά της ΝΔ: το στρατηγείο της λεωφόρου Συγγρού και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις προσπάθειες Βενιζέλου να συγκροτηθεί ένας νέος κεντροαριστερός χώρος (με συμμετοχή ΔΗΜΑΡ και 58) αυτή η περίφημη «Ελιά» που έκαναν οι Ιταλοί και ουσιαστικά αυτό το κόμμα αποτελεί το κλειδί των πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική χώρα.

Αλλά εδώ έρχεται το εμπόδιο Φώτης Κουβέλης, που ούτε θέλει να ακούσει πιθανή πολιτική σύμπραξη ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, ούτε κάτω από την Ελιά ούτε κάτω από τη νεραντζιά ή τη χουρμαδιά.

«Θα ξεπλύνω εγώ το ΠΑΣΟΚ;» σκέφτεται ο κυρ Φώτης και ίσως δεν έχει άδικο σε αυτή του τη σκέψη.

Οπότε; Οπότε το επιτελείο της ΝΔ κάθεται πάνω σε αναμμένα κάρβουνα και ψάχνει τρόπους στήριξης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

«Χριστός και απόστολος Γκλέτσος» όπως λένε μερικοί όταν βλέπουν να γίνεται το απίθανο, το απροσδόκητο και το απρόβλεπτο.