ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το φθινόπωρο της μεγάλης ανατροπής

Το φθινόπωρο της μεγάλης ανατροπής

Παραδοσιακά αλλά και ουσιαστικά το ελληνικό καλοκαίρι και τα περίφημα μπάνια του λαού τελειώνουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο (από 20 Αυγούστου και μετά σιγά-σιγά όλοι επιστρέφουμε στα σπίτια μας και αρχίζει πάλι το καθημερινό μαγκανοπήγαδο).

Κάθε πρωί στη δουλειά (όσοι έχουμε ακόμη), τα παιδιά στο σχολείο, η αγωνία της επιβίωσης και μέσα σε όλα αυτά ακούμε όλοι να λένε ότι το φετινό φθινόπωρο θα είναι το φθινόπωρο της μεγάλης ανατροπής. Και τα μέχρι σήμερα στοιχεία ακριβώς αυτό λένε. Θα ζήσουμε το φθινόπωρο των μεγάλων αλλαγών.

Έχουμε και λέμε:

Η πιθανότητα για πρόωρες εκλογές είναι πολύ μεγάλη και ας λέει ότι θέλει ο Σαμαράς γιατί ξέρει πολύ καλά ότι το μαγικό νούμερο των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει. Το βέβαιο είναι ότι η Τρόικα θα στηρίξει όσο μπορεί τη συγκυβέρνηση αυτή με ευνοϊκά μέτρα για την Ελλάδα ούτως ώστε να μην υπάρξει καθίζηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη χωρίς αυτό να σημαίνει και αυτοδυναμία του στις προσεχείς εκλογές.

Το θαύμα της κεντροαριστεράς δεν βλέπω να πραγματοποιείται οπότε θα έχουμε ένα κατακερματισμό των δυνάμεων σε πολλά κόμματα και μία παρατεταμένη προφανώς πολιτική κρίση.

Κάντε λοιπόν τα τελευταία σας μπάνια και ετοιμαστείτε για ένα φθινόπωρο με πολλές συγκινήσεις.