ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι ο τόπος

Δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι ο τόπος

Αυτές οι γελοιότητες, του μπρος-πίσω της κυβέρνησης σε βασικά νομοσχέδια, αυτές οι «πολιτικές αρπαχτές» που γίνονται από ομάδες ή μεμονωμένους βουλευτές της συμπολίτευσης ένα μόνο δείχνουν: Δεν μπορεί να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος σε τόσο κρίσιμες στιγμές όταν μία κυβέρνηση εξαρτάται από δύο-τρεις βουλευτές και όταν στην οποιαδήποτε πίεση αναστέλλει νομοσχέδια.

Πήραν πίσω τον ΕΝΦΙΑ να τον διορθώσουν (και αλίμονο αν δεν το έκαναν). Πήραν πίσω τώρα και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και καλά έκαναν μετά από πιέσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον πέντε βασικά νομοσχέδια αποσύρθηκαν λόγω των αντιδράσεων βουλευτών της συμπολίτευσης. Εδώ λοιπόν δημιουργούνται κρίσιμα και κεφαλαιώδη ερωτήματα:

1. Δεν έχει ιδέα το Μαξίμου, δηλαδή ο Σαμαράς, ο Σταμάτης και όλο το επιτελείο του πρωθυπουργού τι διάολο στέλνουν προς ψήφιση στη Βουλή διάφοροι ανεγκέφαλοι και άσχετοι τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι υπουργών;

2. Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος γι αυτό τον εγκληματικό ΕΝΦΙΑ που τον πήραν άρον-άρον πίσω για να διορθώσουν τα τερατώδη λάθη τους; Και τουλάχιστον δεν θα διωχθεί κανείς από τις χρυσοπληρωμένες καρέκλες τους για όλες αυτές τις αρλούμπες που έγραψαν στον ΕΝΦΙΑ;

3. Δεν θα παρατηθεί κανείς κυβερνητικός παράγοντας για το φιάσκο με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όπου άσκησαν βέτο 38 βουλευτές της ΝΔ και αμέσως το μάζεψαν πίσω (και πολύ καλά έκαναν).

4. Πώς μπορεί να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση, καθώς όσο θα πλησιάζουμε στις εκλογές όλο και περισσότεροι βουλευτές της συμπολίτευσης θα σηκώνουν το δικό τους μπαϊράκι και θα απειλούν με το «όχι» τους στη Βουλή στα όποια νομοσχέδια φέρνει η κυβέρνηση γιατί έτσι θα αρμέγουν ψήφους έστω την τελευταία στιγμή. (έτσι πιστεύουν τρομάρα τους ότι θα ξεπλύνουν τη στάση τους τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια με τη θύελλα των μνημονίων).

Έτσι όμως δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος σε μία εποχή που η Ελλάδα κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλειστή.