ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Plan B υπάρχει σύντροφοι;

Plan B υπάρχει σύντροφοι;

Πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμα ζούσε ο αείμνηστος και μοναδικός με το χιούμορ του θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του μία νεαρή ηθοποιός, με τα μπουτάκια και τα βυζάκια έξω, για να του ζητήσει μία μικρή αύξηση του μισθού της.


- Κύριε Βαγγέλη μου, εσείς που υποστηρίζετε τους νέους...
- Ναι...
- Εσείς, κύριε Βαγγέλη μου, που αγαπάτε τα ταλέντα...
- Ναι...
- Ξέρετε, μία μικρή αυξησούλα αν μπορείτε, γιατί δεν βγαίνω...
- Ναι κορίτσι μου. Αλλά κάνε λίγο πιο κει...
- Γιατί κύριε Βαγγέλη μου;
- Γιατί βάφουμε τώρα.

Και κάπου εκεί τελείωσε η συνάντηση της νεαρής ηθοποιού με το Βαγγέλη, φυσικά χωρίς να πάρει την «αυξησούλα» που ζητούσε.

Ερχόμαστε τώρα στα δικά μας. Άντε λοιπόν και κάνει κυβέρνηση μεθαύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Άντε και ξεκινάει ο Τσίπρας με το Δραγασάκη και πάνε στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο ή στην Ουάσινγκτον για να ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Και άντε ότι οι τροϊκανοί τους λένε «τώρα βάφουμε», δηλαδή γυρίστε πίσω στην Ελλάδα γιατί δεν συζητάμε τίποτα, εάν προηγουμένως δεν εφαρμόσετε τις συμφωνίες που έχουμε κάνει. Τότε τι κάνουμε σύντροφοι;

Υπάρχει plan B, σχέδιο Β για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας, που είναι και η πιθανότερη, απάντησης της τρόικα;

Ρώτησα, χθες, το βουλευτή και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Αλέξη Μητρόπουλο, εάν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο από το ΣΥΡΙΖΑ. Και η απάντηση ήταν ένα ξερό όχι. «Θα πάμε και θα τη στήσουμε έξω από το γραφείο της Μέρκελ με σκηνές, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε» μου είπε με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Μητρόπουλος. Και με άφησε ξερό.

Φοβάμαι ότι και τη Δεύτερη Παρουσία να περιμένουν έξω από το γραφείο της Μέρκελ οι τότε κυβερνήτες μας, όχι διαπραγμάτευση δεν θα κάνουν (αν δεν εφαρμόσουμε όλα τα προαπαιτούμενα) αλλά ούτε και τη φράου Μερκελ θα μπορέσουν να συναντήσουν.

Πριν ακούσουν λοιπόν τη φράση «τώρα βάφουμε» ας ετοιμάσουν ένα σχέδιο Β, γιατί αλλιώς δύο λύσεις μένουν:

Ή ακολουθούν το δρόμο της συγκυβέρνησης Σαμαρά που μας έφερε σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.

Ή μονομερώς καταργούν τις συμφωνίες και «γαία πυρί μειχθήτω».

Plan B υπάρχει σύντροφοι;