ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Το επόμενο βήμα η Θράκη

Το επόμενο βήμα η Θράκη

Δεν είναι καθόλου τυχαία η προκλητική στάση της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, με το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρόσα» και τα δύο πολεμικά που το συνοδεύουν.


Άρχισε να εφαρμόζεται ένα στρατηγικό σχέδιο από την Άγκυρα, η οποία νιώθει αυτόν τον καιρό παντοδύναμη και διπλωματικά, καθώς ΗΠΑ και Ευρώπη την εκλιπαρούν να αντιμετωπίσει στρατιωτικά τους τζιχαντιστές, που δρουν σε Συρία και Ιράκ, ένα σχέδιο με το οποίο βάζει πόδι για τα καλά η Τουρκία στον ορυκτό πλούτο γύρω από την Κύπρο, με δεύτερο στόχο τη δημιουργία τουρκικού θύλακα στη Θράκη.

Η κινητοποίηση Ελλάδας και Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι απειλές τους για βέτο στις όποιες συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρώπη για ένταξή της στην Ε.Ε, δεν πτοούν τον «σουλτάνο» Ερντογάν, γιατί έχει κοντά του τη Γερμανία, που εξάγει τα προϊόντα της (αυτοκίνητα, μηχανές κλπ.) στους 80 εκατ. περίπου Τούρκους, κερδίζοντας ετησίως 4 με 5 δισ. ευρώ από τις εξαγωγές της στην Τουρκία.

Επίσης, η συμπαράταξη Ρωσίας και Ισραήλ με την Κύπρο, στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, ουδόλως απασχολεί τον Ερντογάν γιατί γνωρίζει ότι όλα τελειώνουν για τους δύο πρόσκαιρους συμμάχους της Κύπρου στη διπλωματική γλώσσα και σε απλή επίδειξη δυνάμεων.

Οι ΗΠΑ, προφανώς, δεν πρόκειται να κινηθούν κατά της Τουρκίας κι αυτοί λόγω των τζιχαντιστών, καθώς χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο Ιντσιρλίκ για τις επιδρομές τους κατά των τζιχαντιστών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Τούρκοι έχουν αφηνιάσει γύρω από την Κύπρο. Και τώρα, το σχέδιο του τουρκικού επεκτατισμού μεταφέρεται στη Θράκη με τη στήριξη μίας τουρκικής -όπως αυτοαποκαλείται- μειονότητας, η οποία θα επιχειρήσει δυναμική εμφάνιση στις επόμενες εκλογές, με ένα καθαρά «τουρκικό» κόμμα και στόχο είσοδο στη βουλή 3-5 τουρκογενών βουλευτών, οι οποίοι θα είναι απλά τα φερέφωνα και εκτελεστικά όργανα των προθέσεων της Άγκυρας μέσα στην ελληνική βουλή.

Τα πράγματα είναι όχι απλά γκρίζα αλλά σχεδόν μαύρα, έχοντας βρει την Ελλάδα αποδυναμωμένη και έρμαιο στα χέρια Βερολίνου και Ουάσινγκτον.

Υ.Γ: Σήμερα το βράδυ (24/10/2014) στις 23.00 θα συναντηθούμε και πάλι στο κανάλι «Ε», καθώς ξεκινάει η εκπομπή μου «Όλοι οι καλοί χωράνε». Θα είμαστε μία μεγάλη παρέα με Μίμη Πλέσσα, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Σπανό, Φωτεινή Δάρρα, Στέλιο Διονυσίου, Δάκη, Κωνσταντίνα, Παναγιώτη Πετράκη, Μαριάνα Τόλη, με τη Μάρθα Καραγιάννη, τη Λουκίλα Καρρέρ, τον Γιάννη Μετζικώφ και πολλούς άλλους, που δημιουργούν μία μεγάλη γιορτή στην πρεμιέρα της εκπομπής την Παρασκεύη στις 11 το βράδυ «Όλοι οι καλοί χωράνε».