ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ηττημένοι στρατιωτικοί στα στρατόπεδα

Ηττημένοι στρατιωτικοί στα στρατόπεδα

Έναν αιώνα μετά την αρχή των Βαλκανικών Πολέμων, μια μέρα του Οκτώβρη του 1912 όπως και η προχθεσινή δραματική Πέμπτη, οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποδεικνύονται ηττημένες ακόμη και σε καιρό ειρήνης, κρυμμένες μέσα στα στρατόπεδα τους, που τα φυλάει η Αστυνομία.

Τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, μετά την έφοδο των απελπισμένων, απλήρωτων για μήνες και με μία ημέρα εργασία την εβδομάδα, εργατών στα Ναυπηγεία, δείχνουν κάτι πολύ απλό. Η Ελλάδα πλέον δεν έχει στρατό , όχι μόνον να την προστατεύσει από ξένες επιβουλές, αλλά δεν έχει στρατό ικανό να προστατεύσει, ούτε τα ίδια του τα στρατόπεδα.

Η ευτέλεια των όσων συνέβησαν δεν είναι το «ντου» των απελπισμένων εργατών, ούτε οι γελοιότητες των σεναρίων για «σχέδιο Φωτόπουλου», του αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ, να καταλύσει το κράτος. Η γελοιότητα ξεκινάει, από το γεγονός ότι κλήθηκε η Αστυνομία και τα ΜΑΤ, να αποκαταστήσουν την τάξη στο στρατόπεδο, που φιλοξενεί το Υπουργείο Άμυνας στη Μεσογείων. Το αστείο ήταν που πριν όλα αυτά αντί για την στρατονομία, την αερονομία και τη ναυτονομία, στον εσωτερικό χώρο του πενταγώνου, πάρκαρε για να το φυλάει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η γελοιότητα συνεχίσθηκε μετά τα επεισόδια, όταν υπήρξε κρίση ηγεσίας και τέθηκαν αξιωματικοί σε διαθεσιμότητα, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ, αντί για μια ολοκληρωτική, υπαρξιακή κρίση να κυριαρχήσει στο στράτευμα, για τα όσα συνέβησαν.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ηττημένη μέσα στα γραφεία της! Είναι ευτελής, τόσο όσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με την «ντουντούκα», όταν ζητούσε από τους απελπισμένους εργάτες να φύγουν από το χώρο του κεντρικού «στρατοπέδου» των Αθηνών. Και αυτοί δεν άκουσαν . Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας «οχυρώθηκε», με τα σιδηρόφραχτα τείχη, στους διαδρόμους των ρετιρέ του Γενικού Επιτελείου και ανέλαβαν τα ΜΑΤ να διαλύσουν και να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, από τον περίγυρο.

Και μετά από όλα αυτά κανείς ανώτατος στρατιωτικός δεν παραιτήθηκε , για λόγους αξιοπρέπειας. Κανείς δεν ένοιωσε την ανάγκη να πει κάτι , για την ξεφτίλα τους. Κανείς δεν έδειξε τον δέοντα αυτοσεβασμό, για όσους ορίσθηκαν με επιλογή τους, να φυλάττουν Θερμοπύλες. Μάλιστα ακόμη και σε επίπεδο πολιτικού προϊσταμένου δηλώσεις έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας και όχι ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος.

Αν είναι να έχουμε στρατόπεδα, που χρειάζεται να τα φυλάει η Αστυνομία, καλύτερα είναι να τα κλείσουμε και να υπάρξει κέρδος υπέρ μισθωτών και συνταξιούχων.

Αν είναι να έχουμε τέτοιους «λακέδες» των πολιτικών και διεφθαρμένους ντίλερ όπλων, για ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων Δυνάμεων, καλύτερα είναι να διαλύσουμε το στράτευμα, να τους στείλουμε σπίτι τους και στα χωρία τους, να αφήσουμε απλήρωτους και κάποιους λογαριασμούς από τους εξοπλισμούς, αντί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε για τα υποβρύχια, που δεν κατασκευάζονται, για τεθωρακισμένα που δεν μπορούν να πάνε στον πόλεμο, για πλοία και αεροπλάνα, που δεν έχουν πυρομαχικά, αλλά ούτε και καύσιμα για να μπουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Αν είναι να έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις, για τις παρελάσεις, που κατά τα άλλα μας προσβάλουν σαν Έθνος και σαν Ιστορία, να τις διαλύσουμε και να πούμε στην τρόικα, της «φίλης και συμμάχου» Γερμανίας, ότι βρήκαμε τα ποσά για να κλείσουμε το έλλειμμα, μην σκοτώνουν άλλους ηλικιωμένους και πολύτεκνους Έλληνες. ¨Άλλωστε η Ελλάδα από το 2010 έχει υπογράψει με τον πλέον επίσημο τρόπο την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. Τι τους θέλουμε λοιπόν όλους αυτούς τους αντιπαραγωγικούς και άεργους δημοσίους υπαλλήλους, με τις στολές;

Και το καλύτερο θα ήταν, να σταματήσει η έντεχνη φημολογία , για εκτροπές και πραξικοπήματα. Αυτοί οι παλιάτσοι, τα «Φιλιπίνια» του Μπεγλίτη, δεν κάνουν ούτε για υποκλίσεις στα …Ανάκτορα ! ! !