ΑΠΟΨΕΙΣ

Το ΠΑΣΟΚ είναι αλλού, ψάχνοντας για Λύση…

Το ΠΑΣΟΚ είναι αλλού, ψάχνοντας για Λύση…

Στην ζωή ή δημιουργείς ευκαιρίες ή προετοιμάζεσαι για τον ερχομό τους. Μπορεί και να συμβιβάζεσαι με την μετριότητα, αποκρούοντας κάθε αφορμή εξέλιξης. 

Στην συγκεκριμένη επιλογή φαίνεται να βυθίζεται το ΠΑΣΟΚ. Όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, όσα show κι αν προγραμματίσει η αντιπολίτευση, όση δουλειά και να δίνει στο luben ο Στέφανος Κασσελάκης, το ΠΑΣΟΚ παρομοιάζεται με ζητιάνο της Βουλής.

Δεν είναι δεύτερο κόμμα. Παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις στην συγκεκριμένη θέση, εξαιτίας της πτώσης της Αριστεράς. Στην χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ανέβηκε ούτε ένα σκαλί. Ίσως το να είσαι αδιάφορος, είναι χειρότερο από το να είσαι γελοίος. Όταν κάποιος σου προκαλεί έστω στίγμα στο δέρμα, σημαίνει πως σε έχει αγγίξει. Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει, όμως, σαν να είναι αόρατο.

Ο πρόεδρος της πράσινης παράταξης, με βάση την δημοσκόπηση της MRB, κατακτά την τρίτη θέση, στην αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν την οικονομία και την εξωτερική πολιτική. Ενώ μένει εκτός τριάδας, στην απάντηση «ποιος είναι πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός της χώρας». Με τρόπο πομπώδη ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί αδιαλείπτως να χάσει τα ποσοστά του. Παρ´όλα αυτά, έχοντας κατακρεουργηθεί συνορεύει ξανά με το ΠΑΣΟΚ. Διασκελισμός μιας μονάδας, χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από το να αποκαλεστεί αντιπολίτευση ξανά, με βάση την δημοσκόπηση.

Στην Κουμουνδούρου τουλάχιστον, προσπαθούν με συνεδριάσεις που εμπνέουν τον Μάρκο Σεφερλή να βρουν λύσεις. Άρα έχουν εντοπίσει το πρόβλημα. Στο ΠΑΣΟΚ, απορώ τι κάνουν; Βαυκαλίζονται με την πεποίθηση ότι θα φτάσουν έτσι στην εθνικές εκλογές; Δημιουργούν μια νοσηρή δίκη τους πραγματικότητα, που τους καθιστά επιτυχημένους; Ή γνωρίζουν πως το αποτύπωμα τους είναι ανύπαρκτο, και κανείς δεν τους υπολογίζει; Είναι θλιβερό, να μην μπορούν έστω, να δημιουργήσουν ξεκάθαρη θέση σε ουσιώδη ζητήματα. Αν σας ρωτήσω τώρα, ο κύριος Ανδρουλάκης είναι υπέρ ή κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων; Ούτε οι καθρέφτες θα ξέρουν την απάντηση!

Μήπως ήρθε η ώρα αντί να πείθουν τον ευατό τους με ψέμματα, να αναζητήσουν λύσεις στην αλήθεια; Γιατί η «Λύση» κλείνει το μάτι στην γωνιά! Ο γάμος των ομοφυλοφίλων, έσπρωξε τον Κυριάκο Βελόπουλου, στην τέταρτη θέση ως κόμμα. Ενώ ο ίδιος οριακά χάνει την δεύτερη θέση στην προτίμηση του κόσμου, όπως δείχνει η MRB. Λέτε στο άμεσο μέλλον, το 7.8% της Ελληνικής Λύσης, να φλερτάρει τον αριθμό 10;