ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαντέ Φιράτ: Η Τουρκάλα που έλεγε «μην ξοδέψετε χρήματα στους Έλληνες» έβγαλε σέλφι με Μητσοτάκη

Χαντέ Φιράτ: Η Τουρκάλα που έλεγε «μην ξοδέψετε χρήματα στους Έλληνες» έβγαλε σέλφι με Μητσοτάκη

Η άλλοτε εκφραστής της Τουρκικής προπαγάνδας, Χαντέ Φιράτ φωτογραφήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Πρωθυπουργός αρχικά δεν ήθελε να βγάλει σέλφι

Σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έβγαλε η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Χαντέ Φιράτ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους.

Η παρουσιάστρια που το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε η εκφραστής της τουρκικής προπαγάνδας τον Ιούνιο του 2022.

Μέσα από το CNN Turk παρουσίασε χάρτη μέσα από τον οποίο κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να προχωρήσουν σε «τουριστικό εμπάργκο» στα νησιά του Αιγαίου. «Μην επισκεφτείτε τα νησιά που είναι στρατιωτικοποιημένα», ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες που χρησιμοποιήθηκαν.

Έναν περίπου χρόνο μετά η δημοσιογράφος φωτογραφήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Μου είπε ότι δεν θα βγάλουμε selfie. Εγώ του είπα ότι θα βγάλουμε οπωσδήποτε μια φωτογραφία. Τι μου είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν;», έγραψε στην ανάρτησή της, η Χαντέ Φιράτ.

Μετά τη σέλφι ακολούθησε δημοσίευμα στην εφημερίδα Hurriyet όπου έγραψε για τον Κυριάκου Μητσοτάκη: «Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, συνάντησα τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Ενώ έβγαζα μια φωτογραφία αναμνηστική της Συνόδου Κορυφής, δεν παρέλειψα να τον ρωτήσω για τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης έκανε παρόμοιο σχόλιο με τις δηλώσεις που έγιναν στην Άγκυρα και είπε: “Η ατμόσφαιρα στη συνάντηση ήταν πολύ καλή”».

Τα λόγια της Χαντέ Φιράτ για τα στρατικοποιημένα νησιά: Μην δίνετε λεφτά στους Έλληνες - Αποφύγετε τα νησιά του Αιγαίου

«Αγαπημένοι τηλεθεατές, πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Επισκέπτεστε αυτά τα νησιά. Κοιτάξτε, αυτά τα στρατιωτικοποίησαν και ασχολούνται με την Τουρκία. Έστω για φέτος, τα χρήματά σας να τα ξοδέψετε στην Τουρκία. Φέτος μην ξοδέψετε τα χρήματά σας στους Έλληνες. Κάνουμε έκκληση», είπε χαρακτηριστικά η Χαντέ Φιράτ.

Η ίδια δημοσιογράφος, παρουσίασε και τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, επικαλούμενη λόγια ανώτατου αξιωματούχου της Τουρκίας. «Μου είπε πως οι επενδύσεις των ΗΠΑ σε αυτά τα σημεία είναι τεράστιες. Επίσης η Άγκυρα με τίποτα δεν πιστεύει πως αυτό συμβαίνει για τη Ρωσία. Η Ελλάδα πήρε αέρα και υψώνει τείχος και αυτό ενισχύει αυτό το γεγονός. Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στην Ελλάδα όλα τα κεφάλαια και τις δυνάμεις τους», σχολίασε.