BOMBER

Τα «βρώμικα» παιχνίδια του Λοβέρδου και ο «τελειωμένος» ΓΑΠ

Τα «βρώμικα» παιχνίδια του Λοβέρδου και ο «τελειωμένος» ΓΑΠ
To δίδυμο της... συμφοράς σε παλαιότερο στιγμιότυπο

Όσο περνούν οι μέρες το παιχνίδι των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά για αυτούς που κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο.

Προφανώς και δεν παίζουν όλοι οι υποψήφιοι καθαρά. Για να είμαστε ακριβείς, στα δημοσιογραφικά γραφεία οι πληροφορίες που φτάνουν αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παίζει ίσως το πιο βρώμικο και unfair πολιτικό παιχνίδι όλων των εποχών. Η εμμονή του περί διεύρυνσης του εκλογικού σώματος που θα ψηφίσει για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στηρίζεται ακριβώς εκεί. Στη δυνατότητα να ψηφίσουν για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ., δεξιοί ψηφοφόροι, αλλιώς δεν έχει καμία ελπίδα να εκλεγεί. Για το λόγο αυτό, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι έχει κινητοποιήσει «γαλάζιους φίλους» του σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της Αττικής, από τους οποίους ζητά να προσέλθουν στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝ.ΑΛ.

Βλέπετε στην επαρχία δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθότι οι πολίτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Δεν μπορεί δηλαδή ένας δεξιός να πάει σε κάποιο χωριό της Κρήτης και να ψηφίσει στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Στην Α΄Αθήνας όμως ή στην Β΄Αθήνας αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αφού μιλάμε για πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου τα πράγματα είναι περισσότερο απρόσωπα.

Από την άλλη μεριά, ο έτερος διεκδικητής, Γιώργος Παπανδρέου όπως σας είχαμε επισημάνει από αυτήν εδώ την στήλη, έχει αρχίσει και ξεφουσκώνει δημοσκοπικά. Για την ακρίβεια δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Όλη η δυναμική εντοπίζεται στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος μέχρι στιγμής κινείται με όρους πολιτικής ορθότητας, χωρίς παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει βάλει «θεούς και δαίμονες» από τον χώρο της δεξιάς να τον στηρίξουν με την ψήφο τους προκειμένου φυσικά να διαλύσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού ο τελικός του στόχος είναι να συμμετάσχει – με τον ένα ή τον άλλο τρόπο – ως κυβερνητικός παράγοντας/συνέταιρος σε οποιοδήποτε σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία.
Το αν θα μπορέσει το Κίνημα Αλλαγής να περιχαρακώσει και να διασφαλίσει το αδιάβλητο των διαδικασιών είναι ένα μεγάλο ερώτημα, δύσκολο να απαντηθεί. Δεν είναι εύκολο να διασφαλίσει κάποιος ότι θα προσέλθουν στις εκλογές μόνο πραγματικοί φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η όλη διαδικασία σε πρωτοφανές φιάσκο είναι ορατό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τους μη εμβολιασμένους - Οργισμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί

Οικογενειακό έγκλημα για την προίκα στο Κιλκίς - «Εκπληκτικό στη σύλληψη, πρωτοφανές στην αγριότητα»

Νέα μέτρα: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος - Τι λένε στο Newsbomb.gr οι επιστήμονες