MEETING POINT

Ανδρουλάκης στο Newsbomb.gr: Η εκλογή μου δεσμεύει όλους στην ενότητα της παράταξης

Ανδρουλάκης στο Newsbomb.gr: Η εκλογή μου δεσμεύει όλους στην ενότητα της παράταξης
Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην Όλγα Τρέμη

«Η εκλογή μου δεσμεύει τους πάντες να μείνουν στην παράταξη»: Με αυτό το μήνυμα, μέσα από την συνέντευξή του στην Όλγα Τρέμη και το Νewsbomb.gr, ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει εγγυητής της ενότητας του ΚΙΝΑΛ και δίνει το πολιτικό του στίγμα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον Δεκέμβριο.

Στη συνέντευξή του στο Meeting Point, ο υποψήφιος πρόεδρος, και ευρωβουλευτής, του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης απαντά σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα. Τονίζει πως το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται «ανανέωση ηλικιακή, αλλά και ανανέωση ιδεών», προτάσσει την αυτόνομη πορεία του κόμματος τονίζοντας ότι αποτελεί αίτημα των ίδιων των ψηφοφόρων του και δηλώνει καθαρά ότι «εάν πάρουμε μονοψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές δεν συζητώ καμία συνεργασία».

Αναφέρει ότι το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου είναι το «ποιος μπορεί να ενώσει και να μεγαλώσει την παράταξη» και λέει πως η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες «θα είναι εχέγγυο ενότητας και προοπτικής» και απαντά στα σενάρια που θέλουν μέλη άλλων κομμάτων να σχεδιάζουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ».

Προσθέτει πως εκείνο που δεν πρέπει να συμβεί είναι «οργανωμένα μέλη άλλων κομμάτων να ψηφίσουν για να αλλοιώσουν την λαϊκή ετυμηγορία». «Είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού να μην συμβεί», τονίζει και επισημαίνει ότι «εάν όλοι οι υποψήφιοι έχουμε την ίδια θέση δεν μπορεί να γίνει οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης».

Δηλώνει επίσης ότι την επόμενη μέρα, εάν εκλεγεί, θα συνεργαστεί με τους νυν συνυποψηφίους του και τονίζει πως «η ενότητα της κορυφής είναι επίπλαστη όταν είναι ενότητα διανομής της εξουσίας».

Αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, με αποφάσεις όμως που θα ληφθούν στο συνέδριο του κόμματος, και ασκεί κριτική και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει όραμα στον τόπο», λέει, «ο κ. Μητσοτάκης κάνει διαχείριση και ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε να κάνει ούτε διαχείριση».

Για τις μεγάλες ανοιχτές προκλήσεις της χώρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ότι είναι λάθος η διοχέτευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης μόνον στις μεγάλες επενδύσεις, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει άλλος σχεδιασμός με πρόσημο κοινωνικής πολιτικής. Θέτει τέλος στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων την πράσινη μετάβαση και την κλιματική αλλαγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση Μητσοτάκη για πανδημία, εμβολιασμό ηλικιωμένων, σχολεία και Lockdown

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχεται επιδείνωση του καιρού - Η εξέλιξη μέχρι την επόμενη εβδομάδα

GNTM: Η Όλγα «τρέλανε» και τα άλογα με την πιο «καυτή» της φωτογράφιση (photos)