ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Κοντά στα 1,33 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα ζητά ο Hamilton από την Mercedes

F1: Κοντά στα 1,33 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα ζητά ο Hamilton από την Mercedes

Μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο στην F1 ο Lewis Hamilton θέλει και τον... τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου οδηγού των Grand Prix σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Το συμβόλαιο του Hamilton με τη γερμανική ομάδα λήγει στα τέλη της σεζόν του 2015 και οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, με τον Βρετανό πιλότο να έχει αναλάβει ο ίδιος τη διαπραγμάτευση μιας και δεν έχει μάνατζερ. Μάλιστα ο υπέυθυνος της Mercedes AMG GP Totto Wolff, θέλει να έχει λύσει την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του 30χρονου πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής για να ανανεώσει την συνεργασία του με την Mercedes AMG GP για άλλα τρία χρόνια ζητάει το ποσό των 205,5 εκατομμυρίων ευρώ! Δηλαδή 68,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, με τις απολαβές του να φτάνουν τα 1,33 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα.


Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Hamilton έχει αποφασίσει να γίνει ο πιο καλοπληρωμένος οδηγός της F1 και να ξεπεράσει τους μισθούς του Sebastian Vettel και του Fernando Alonso. Αν καταφέρει να πάρει τα χρήματα αυτά τότε θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος στην ιστορία της Formula 1.

«Τέτοιες αμοιβές δεν υπάρχουν, είναι φανταστικά νούμερα», είπε σε γερμανικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της Mercedes AMG GP, Totto Wolff και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που ο Lewis θέλει να είναι μαζί μας και εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε, αυτό που χρειάζεται είναι να βρεθεί ένα κοινό σημείο ώστε οι δύο πλευρές να έρθουν σε συμφωνία. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά χρειάζεται χρόνος ακόμα. Έχουμε παρόμοιες ιδέες, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμες ώστε να γίνουν συμβόλαιο», πρόσθεσε ο Αυστριακός.


Εκτιμάται πως ο Sebastian Vettel δέχθηκε να αφήσει τη Red Bull για τη Ferrari για 50.000.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο Fernando Alonso επέστρεψε στη McLaren για (σχεδόν) 40.000.000 ετησίως (39.841.997 ευρώ ή 29.000.000 λίρες).

Σχετικές ειδήσεις