ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Οι πτώσεις των αναβατών

MotoGP: Οι πτώσεις των αναβατών

Πόσες φορές είχαν πτώσεις οι αναβάτες του MotoGP. Ποιος ήταν ο πρωταθλητής, που έκανε τις περισσότερες ζημιές και ποιος, έμεινε... όρθιος το 2014;

Σε ολόκληρο το 2014 είχαμε 981πτώσεις στις 18 διοργανώσεις (118 περισσότερες από το 2013). Από αυτές οι 206 έγιναν στη μεγάλη κατηγορία και οι 61 κατά τη διάρκεια των Grand Prix.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez (Honda) έπεσε φέτος 11 φορές, ενώ B.Smith, ήταν ο «Πρωταθλητής» στις πτώσεις με 16. Τέλος ο J. Lorenzo ήταν αυτός με τις λιγότερες για το 2014

«Είχα μερικά GP όπου έπαιρνα λάθος αποφάσεις. Άρχιζα να αγνοώ προειδοποιητικά σημάδια, αλλά κάποιες φορές είσαι τόσο απελπισμένος» δήλωσε ο Βρετανός αναβάτης και πρόσθεσε: «Προσπαθούσα να εξασφαλίσω τη θέση μου, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν ήταν αυτός ένας έξυπνος τρόπος να το κάνω. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις δημιουργείς περισσότερους κινδύνους και δεν αξίζει. Είναι όμως δύσκολο να βρεις την ισορροπία κάποιες φορές», σχολίασε ο B.Smith.

Ακολουθεί ο Pol Espargaro με 14. Πάντως ο Poncharal σίγουρα ήταν ικανοποιημένος, καθώς είδε τους δυο οδηγούς του να φιγουράρουν στις δυο πρώτες θέσεις, του πίνακα με τις περισσότερες πτώσεις (14). Τόσες είχαν και οι Alvaro Bautista και Andrea Iannone.

Ο αναβάτης, που είχε τις λιγότερες πτώσεις ήταν ο Jorge Lorenzo με μόλις δυο σε όλη τη σεζόν. Οι Petrucci και Hayden ακολουθούν με τέσσερεις ο καθένας, αλλά επειδή δεν συμμετείχαν σε όλα τα GP φέτος, το άτυπο βάθρο συμπληρώνουν οι Andrea Dovizioso (4) και Valentino Rossi (5).

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Marc Marquez έπεσε φέτος 11 φορές, μειώνοντας τις άτυχες στιγμές του από πέρυσι (15).

To Misano ήταν η πίστα όπου έγιναν οι περισσότερες πτώσεις (109) και ακολούθησε το Motegi και το Phillip Island (με 71). Πέρυσι στην Ιταλική πίστα είχαμε πολύ λιγότερα ατυχήματα (66). Αιτία για την αύξηση φέτος ήταν η βροχή της Παρασκευής.

Σχετικές ειδήσεις