ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Motocross: Ο Stewart αποκλείστηκε από τους αγώνες του 2015

Motocross: Ο Stewart αποκλείστηκε από τους αγώνες του 2015

Ο 28χρονος αναβάτης του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος Motocross και Supercross James Stewart αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα του 2015, το οποίο είχε δηλώσει πως είναι το τελευταίο του

Ο James Stewart και η ομάδα του ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία μοτοσυκλέτας (FIM )για την ποινή, αποκλεισμού λόγω ντόπινγκ που έχει δεχτεί ο αναβάτης τους.

Όλα ξεκίνησαν στον αγώνα του Seattle για το AMA Supercross 2014 όπου ο James Stewart βρέθηκε θετικός σε αμφεταμίνες και ένα μήνα μετά η WADA (παγκόσμιος οργανισμός αντιντόπινγκ) και η FIM έθεσαν σε αγωνιστικό περιορισμό τον Stewart για το εθνικό πρωτάθλημα AMA Motocross 2014. Τότε η ΑΜΑ (Η Ομοσπονδία Αγώνων Μοτοσυκλέτας της Αμερικής) και ο James Stewart δεν ακολούθησαν τις οδηγίες της FIM.

Ο ίδιος δήλωσε: » Είμαι τουλάχιστον, πολύ απογοητευμένος. Σχεδιάζουμε να ασκήσουμε έφεση γιατί πιστεύω ότι η ποινή ξεπερνάει την βαρύτητα της κατάστασης, ειδικά όταν δέχτηκα από την WADA και USADA διαβεβαιώσεις ότι δεν ήμουν ένοχος» και ο Stewart πρόσθεσε:

«Είμαι στεναχωρημένος για τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, την οικογένεια μου, την ομάδα μου, τους χορηγούς μου, τους διοργανωτές και πρώτα από όλους τους οπαδούς μου. Δυστυχώς, έπρεπε να είμαι σιωπηλός όσο αφορά την υπόθεση, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα πω όλη την ιστορία οπότε ο καθένας να μπορεί να καταλάβει τι περνάω. Ευχαριστώ όλους για την συνεχή υποστήριξη».

Η Yoshimura Suzuki Racing ανακοίνωσε πως υποστηρίζει τον αναβάτη της και θα βρεθεί δίπλα του ενώ θα βρίσκεται στο Anaheim stadium για υποστηρίξει την προσπάθεια των υπόλοιπων αναβατών της αλλά και για τους φίλους της ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις