ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Τραυματίστηκε σε ατύχημα ο Yonny Hernandez

MotoGP: Τραυματίστηκε σε ατύχημα ο Yonny Hernandez

Ο αναβάτης της ομάδας Pramac Ducati, Yonny Hernandez, θα χάσει τις πρώτες δοκιμές στην πίστα της Sepang (4-7 Φεβρουαρίου) λόγω τραυματισμού.

Ο Κολομβιανός είχε μία πτώση σε αγώνα dirt track (συμμετείχε για προπόνηση) και τραυμάτισε τον αριστερό ώμο του (εξάρθρωση). Τον 26χρονο θα αντικαταστήσει ο αναβάτης δοκιμών της Ducati, Michele Pirro.

Τα καλά νέα για τον αναβάτη της Pramac Ducati είναι πως η εξέταση και οι ακτινογραφίες έδειξαν πως η ζημία δεν είναι σοβαρή και προκλήθηκαν κυρίως ραγίσματα. Οι σύνδεσμοι και οι τένοντες είναι άθικτα. Ο ώμος είναι μια πολύ σύνθετη άρθρωση. Αποτελείται από ένα περίπλοκο δίκτυο τενόντων, χόνδρο και τους συνδέσμους που του επιτρέπουν να κινείται ελεύθερα, αλλά είναι ευάλωτη σε βλάβη.


Η καταστροφή του ιστού που συνδέει τα τμήματά του μπορεί να παρεμποδίσει σοβαρά την ικανότητα οδήγησης ή ακόμη και να τερματίσει τη σταδιοδρομία, του αναβάτη όπως έκανε στον Ben Spies.

Ευτυχώς ο τραυματισμός του Hernandez δεν είναι τόσο σοβαρός. Όμως χρειάζεται ανάπαυση και θεραπεία τριών εβδομάδων. Έτσι ο Yonny θα λάβει μέρος στο δεύτερο τεστ στην Sepang.

Σχετικές ειδήσεις