ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MINI: Στο 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015

MINI: Στο 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015

Η Βρετανική premium μάρκα MINI έδωσε το παρών στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015 με μεγαλύτερη προϊοντική ποικιλία, φρέσκα στοιχεία εξατομικευμένου στυλ και διαπιστευτήρια μέγιστης οδηγικής απόλαυσης.

Τα νέα μοντέλα της Έκθεσης δίνουν μία ευρύτερη διάσταση στην εμπειρία ΜΙΝΙ, με κύρια χαρακτηριστικά την υψηλή αισθητική, την ευέλικτη συμπεριφορά και την ανώτερη ποιότητα. Γιορτάζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2015, το νέο MINI Countryman Park Lane ενσαρκώνει τα πλεονεκτήματα ενός πενταθέσιου οχήματος παντός εδάφους πιο εντυπωσιακά από ποτέ, με τέσσερις πόρτες, μεγάλη πίσω πόρτα και προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Η αποκλειστική σχεδίαση και ο εξοπλισμός αυτής της ειδικής έκδοσης αναδεικνύουν την πολυμορφική φιλοσοφία του MINI Countryman σε συνδυασμό με τις σπορ ικανότητές του ανεξαρτήτως εδάφους. Ένα ακόμα νέο μέλος της οικογένειας MINI φέρνει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση στις καθημερινές μετακινήσεις: το νέο MINI John Cooper Works αποπνέει γνήσιο πάθος για επιδόσεις – κάτι που δικαιολογείται και από την 55χρονη εμπειρία του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ένα κινητήρα που είναι ισχυρότερος από οποιουδήποτε μοντέλου μαζικής παραγωγής στην ιστορία της μάρκας.

Το MINI John Cooper Works είναι το νεότερο και ταχύτερο μοντέλο της νέας γενιάς του πρώτου αυτοκινήτου της premium μικρής κατηγορίας. Η φιλοσοφία αμαξώματος βασίζεται στο νέο 3θυρο MINI, που τώρα δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση σε όλο τον κόσμο με τις αυξημένες σπορ επιδόσεις και την απόδοση, τη βελτιστοποιημένη οδηγική άνεση, το ευρύχωρο εσωτερικό και τον καινοτόμο εξοπλισμό. Το νέο 5θυρο ΜΙΝΙ που επίσης εκτίθεται στο Σαλόνι της Γενεύης, 5 – 15 Μαρτίου 2015, προσφέρει πρόσθετους χώρους και άνετη πρόσβαση πίσω.

Ευέλικτο, εξατομικευμένο, αποκλειστικό: το νέο MINI Countryman Park Lane. Το MINI εισέρχεται σε μία νέα φάση της επιτυχημένης ιστορίας του με τολμηρά εγχειρήματα στην premium compact κατηγορία. Το MINI Countryman συνδυάζει το χαρακτηριστικό στυλ ΜΙΝΙ με ένα ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό. Στην ευελιξία και την απόκριση MINI προστίθενται η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων και το προαιρετικό AWD λανσάροντας μία νέα διάσταση στην οδηγική απόλαυση. Το νέο MINI Countryman Park Lane ενσαρκώνει την επιτομή της ευελιξίας αυτού του χαρισματικού οχήματος παντός εδάφους, πιο συναρπαστικά και μοναδικά από ποτέ.

Το εξατομικευμένο στυλ υψηλής ποιότητας υπογραμμίζεται από μία ειδική σχεδιαστική και χρωματική φιλοσοφία. Το χρώμα του αμαξώματος σε Earl Grey metallic συνδυάζεται με τη νέα απόχρωση Oak Red για την οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, που συμπληρώνεται με προαιρετικές σπορ ρίγες ίδιου χρώματος. Το MINI Countryman Park Lane προβάλλει με τόλμη τον κλασικό αθλητικό χαρακτήρα του με 18άρες ζάντες αλουμινίου σε σχεδίαση Turbo Fan Dark Grey και το πακέτο αισθητικής αναβάθμισης MINI ALL4 Exterior που περιλαμβάνει δύο ασημί στοιχεία αμαξώματος για την εμπρός και πίσω ποδιά και τα μαρσπιέ. Αποκλειστικά εμβλήματα στα 'φινιστρίνια' και στην επιφάνεια του cockpit φέρουν το λογότυπο "Park Lane" όπως και τα μαρσπιέ. Οι επιφάνειες εσωτερικού σε Oxide Silver για τα ένθετα του ταμπλό και των θυρών, αλλά και τα Cross Stripe Grey για τα πλαϊνά πλαίσια της κεντρικής κονσόλα σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το MINI Countryman Park Lane. Αυτές 'δένουν' με το ένθετο σε Carbon Black στις επενδύσεις των θυρών και την κεντρική κονσόλα διαμορφώνοντας ένα σπορ, premium περιβάλλον στο εσωτερικό.

Το MINI Countryman Park Lane διατίθεται προαιρετικά με σύστημα τετρακίνησης ALL4 σε όλες τις εκδόσεις. Η ειδική έκδοση μπορεί επίσης να συνδυαστεί με ένα υψηλών προδιαγραφών πακέτο εξοπλισμού. Σε εκδοχή MINI Countryman Park Lane Chili, το μοντέλο παντός εδάφους περιλαμβάνει επιπλέον χαρακτηριστικά όπως προβολείς ομίχλης LED, σπορ καθίσματα από ύφασμα/δέρμα, αυτόματο A/C, Sport Button, αισθητήρα βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων, σπορ δερμάτινο τιμόνι με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών, βελούδινα πατάκια και ένα πακέτο αποθηκευτικών χώρων και φώτων.

Κορυφαίος αθλητής στη μικρή κατηγορία: το νέο MINI John Cooper Works.Για μία φορά ακόμα, το λογότυπο John Cooper Works σε ένα MINI είναι διαπιστευτήριο οδηγικής απόλαυσης υπερθετικού βαθμού στις καθημερινές μετακινήσεις. Η τελευταία έκδοση του MINI John Cooper Works (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6.7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 155 g/km) παντρεύει το έντονο αγωνιστικό πάθος με τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά της τελευταίας γενιάς MINI. Ο νέος δίλιτρος, 4-κύλινδρος κινητήρας με Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 ίππων, που σημαίνει ότι είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλα μαζικής παραγωγής της μάρκας.

Βασισμένος στην εμπειρία από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και με τεχνολογικές λεπτομέρειες σε ανάρτηση, αμάξωμα και cockpit απόλυτα εναρμονισμένες με το υψηλό επίπεδο επιδόσεων, η ζωντάνια και το νεύρο του κινητήρα μπορούν να ελέγχονται με ακρίβεια για απεριόριστη οδηγική απόλαυση. Το συνολικό πακέτο για extreme επιδόσεις περιλαμβάνει σπορ ανάρτηση, σύστημα φρένων Brembo, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου John Cooper Works, αεροδυναμικό κιτ John Cooper Works, πολύ μεγάλους αεραγωγούς και σπορ εσωτερικό αποκλειστικό για το μοντέλο.

Το νέο MINI John Cooper Works επιταχύνει σε 6,3 δευτερόλεπτα από στάση στα 100 km/h. Με το 6-τάχυτο κιβώτιο Steptronic που διατίθεται αντί του 6-τάχυτου μηχανικού, ο χρόνος επιτάχυνσης είναι μόνο 6,1 δευτ. Επιπλέον, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο, η κατανάλωση καυσίμου του νέου MINI John Cooper Works σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών μειώνεται στα 5,7 lit / 100 km (εκπομπές CO2: 133 g/km).

Σχετικές ειδήσεις