ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Ηλεκτρονικές εφαρμογές και νέα μοντέλα στη Γενεύη (photos)

Opel: Ηλεκτρονικές εφαρμογές και νέα μοντέλα στη Γενεύη (photos)

Ο Dr. Neumann παρουσιάζει τις παγκόσμιες πρεμιέρες της Opel στη την πρώτη ημέρα της Έκθεσης στη Γενεύη.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο 85ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (ημέρες για το κοινό 5 – 15 Μαρτίου): την πρώτη Ημέρα Τύπου , ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann, εγκαινίασε το περίπτερο της Opel (Hall 2, No. 2231) με τις παγκόσμιες πρεμιέρες του νέου μικρού KARL και του Corsa OPC. Ο Dr. Neumann τόνισε ότι η Opel εκφράζει άριστα την εξαιρετική σχέση αξίας / τιμής των μοντέλων της.

«Το Opel KARL είναι το αυτοκίνητο για πελάτες με ευαισθησία σε θέματα τιμής που επιθυμούν να συνδυάσουν την καθημερινή χρηστικότητα με ανέσεις και σύγχρονες τεχνολογίες. Οι πελάτες θα μπορούν να αποκτήσουν ένα ελκυστικό πεντάθυρο αυτοκίνητο αντί 9.500 Ευρώ (βασική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) στη Γερμανία. Οι Γερμανοί Διανομείς μας έχουν ήδη παραγγείλει 15.000 αυτοκίνητα, αν και το KARL θα φτάσει στις εκθέσεις τον Ιούνιο. Επομένως, το KARL κάνει ένα θεαματικό ξεκίνημα» δήλωσε ο Dr. Neumann σε συνέντευξη Τύπου της Opel στη Γενεύη. «Η νέα γενιά Corsa κυκλοφόρησε στην αγορά μόλις πριν από μερικές εβδομάδες και έχουμε ήδη πουλήσει πάνω από 130.000 αυτοκίνητα. Τώρα βάζουμε το κερασάκι στην τούρτα με το νέο Corsa OPC: είναι ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων για ενθουσιώδεις οδηγούς που αναζητούν πάθος και συγκινήσεις. Με τα KARL, ADAM και το νέο Corsa έχουμε τώρα την ισχυρότερη γκάμα μικρών μοντέλων στην ιστορία μας και τη νεαρότερη της αγοράς.»


Νέο Karl

Το νέο KARL είναι ένα ολοκληρωμένο Opel με χώρο για μέχρι πέντε άτομα. Η τιμή του ξεκινά από 9.500 Ευρώ (βασική τιμή συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία). Για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, το πεντάθυρο μοντέλο μήκους 3,68 m μπορεί επίσης να εφοδιάζεται με προηγμένα συστήματα υποστήριξης που μέχρι σήμερα αποτελούσαν προνόμιο ακριβότερων κατηγοριών. Μεταξύ αυτών είναι η εμπρός κάμερα Opel Eye με Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning), σύστημα διεύθυνσης με City Mode, Park Assist και αυτόματο cruise control με περιοριστή ταχύτητας.

Corsa OPC

Το νέο Corsa OPC που εξελίχθηκε στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring διατίθεται τώρα στην τιμή των 24.395 ευρώ (Γερμανία). Ο κινητήρας 1.6 turbo αποδίδει 207 ίππους. Ένα εξατάχυτο κιβώτιο με κοντές διαδρομές του επιλογέα στέλνει άφθονη ισχύ OPC στους εμπρός τροχούς.

Υπηρεσία Opel OnStar

Η Opel κάνει το επόμενο βήμα στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου λανσάροντας την υπηρεσία Opel OnStar. Η OnStar είναι κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος συνδεδεμένων λύσεων ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσιών μετακίνησης προστιθέμενης αξίας και προηγμένης τεχνολογίας πληροφορικής στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Opel θα φέρει το σύστημα στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2015. Ξεκινώντας από φέτος τον Αύγουστο, η υπηρεσία Opel OnStar θα λανσαριστεί σε όλη τη γκάμα επιβατικών μοντέλων της εταιρίας.
Σήμερα, η OnStar συνδέει περίπου 7 εκατομμύρια πελάτες σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό προσφέροντας τεχνολογία συνδεσιμότητας 4G LTE, που μετατρέπει το αυτοκίνητο σε ένα ισχυρό, ευρυζωνικό Wi-Fi hotspot. Επιπλέον, προσφέρει αυτόματη σύνδεση με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και έλεγχο από απόσταση μέσω smartphone.

Σχετικές ειδήσεις