ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Ολοκλήρωση Κύριων Εργασιών στο Νέο Κέντρο Κινητήρων

Opel: Ολοκλήρωση Κύριων Εργασιών στο Νέο Κέντρο Κινητήρων

Η Opel επενδύει στους κινητήρες του μέλλοντος.Πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο κινητήρων που κατασκευάζεται τώρα στο Russelsheim, και όπου θα εξελίσσονται και θα δοκιμάζονται αποδοτικά συστήματα κίνησης.

Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν ακριβώς βάσει του σχεδίου: Η τελετή ολοκλήρωσης των κύριων δομικών εργασιών πραγματοποιήθηκε χθες ενώ τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το 2017.

Ο CEO του Opel Group Dr. Karl-Thomas Neumann πλαισιωμένος από τον Επικεφαλής του Συμβουλίου Εργαζομένων Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, τον γενικό υπεύθυνο του τμήματος εξέλιξης κινητήρων της GM Dan Nicholson, Αντιπρόεδρο του Global Powertrain και παρουσία του Δημάρχου του Rüsselsheim, Patrick Burghardt, ως είθισται, απηύθυνε χαιρετιστήριο λόγο.

Ο Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία αυτής της επένδυσης για το μέλλον της μάρκας. «Αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να πετύχουμε το στόχο εκπομπών CO2 που έχει τεθεί για το 2020. Το νέο κέντρο κινητήρων θα κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο αποδοτική. Θα ενισχύσει όχι μόνο το Rüsselsheim αλλά και ολόκληρο το δίκτυο εξέλιξης της GM και θα διασφαλίσει ότι η Opel θα συνεχίσει να ηγείται των εξελίξεων στον τομέα της καθαρής αυτοκίνησης.»

Εκτός από το συνεργείο και τα γραφεία, το νέο κτιριακό συγκρότημα θα έχει τρεις πτέρυγες με πάγκους δοκιμών και ένα τεχνικό κέντρο. Η συνολική επιφάνεια είναι περίπου 36.000 τετραγωνικά μέτρα. Μεταξύ άλλων, στο νέο κέντρο θα εγκατασταθούν επίσης 43 πάγκοι δοκιμών επιδόσεων τελευταίας γενιάς.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και από τότε η κατασκευή έχει προχωρήσει μέσα από 180.000 ώρες εργασίας χωρίς ατυχήματα.

Το νέο συγκρότημα αποτελεί τμήμα της επένδυσης των 230 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τις νέες εγκαταστάσεις δοκιμών και μηχανολογίας στο Διεθνές Κέντρο Τεχνικής Εξέλιξης και το κέντρο δοκιμών στο Rodgau-Dudenhofen. Το μερίδιο του λέοντα - δηλαδή 210 εκατομμύρια ευρώ - επενδύεται στις εγκαταστάσεις του Russelsheim.

Το συγκρότημα θα καλύψει μία επιφάνεια περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων νότια των σιδηροτροχιών και δυτικά της Πύλης 45 στο Ruisselsheim, παράλληλα στο Rugbyring. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή επένδυση στο Rüsselsheim από το 2002 που άνοιξε το νέο εργοστάσιο παραγωγής.

Το κέντρο αυτό εντάσσεται στο μηχανολογικό δίκτυο του Οργανισμού GM Powertrain. Λόγω των διεθνώς συγχρονισμένων μεθόδων δοκιμών και λογισμικού, τα ευρήματα μπορούν να αναλύονται και να υλοποιούνται με βέλτιστο τρόπο.

Σχετικές ειδήσεις