ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως κάλυψε η Bentley τα αυτοκίνητα που χάθηκαν στη θάλασσα;

Πως κάλυψε η Bentley τα αυτοκίνητα που χάθηκαν στη θάλασσα;

Θυμάστε το ναυάγιο του Felicity Ace όπου το φορτηγό πλοίο είχε πάρει φωτιά με αποτέλεσμα να πάρει μαζί του στο βυθό 4.000 πανάκριβα και σπάνια αυτοκίνητα;

Του Γιάννη Σκουφή

Η είδηση είχε προκαλέσει τον γύρο του κόσμου αφού το Felicity Ace δεν ήταν φορτωμένο μόνο με καθημερινά αυτοκίνητα, αλλά και με εκατοντάδες Lamborghini, Audi, Porsche και Bentley.

Το ναυάγιο είχε γίνει την περασμένη άνοιξη και δεν υπήρχε χειρότερη περίοδο λόγω της έλλειψης σε πρώτες ύλες και ημιαγωγούς δημιουργώντας τις γνωστές διαταραχές στις γραμμές παραγωγής με πολύμηνες καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Το πρόβλημα είναι φυσικά πιο έντονο για τους κατασκευαστές περιορισμένης παραγωγικότητας, όπως είναι η Bentley, της οποίας οι ετήσιες πωλήσεις κυμαίνονται ετησίως από 10 έως 12 χιλιάδες.

Και ενώ η βρετανική μάρκα συνήθως στέλνει 40 με 70 αυτοκίνητα σε κάθε καραβιά προς τις ΗΠΑ, στην περίπτωση του Felicity Ace είχε την ατυχία να στείλει 189(!) αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 151 ήταν ήδη προπωλημένα.

Πως τελικά κατάφερε η Bentley να ανταποκριθεί απέναντι σε αυτούς τους πελάτες; Μέσα στην ατυχία της έγινε ένας μικρός αναπρογραμματισμός της παραγωγής που ευνοήθηκε από τις συγκυρίες.

Κάτι η μειωμένη ζήτηση από την Κίνα, κάτι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ακυρώνοντας όλες τις παραγγελίες στις δύο χώρες, και να πως εξοικονομήθηκαν μερικές Bentley αναπληρώνοντας -σε ό,τι αφορά στις παραγγελίες- την απώλεια των 189 αυτοκινήτων που βυθίστηκαν.