ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Group: Μοιραστείτε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

BMW Group: Μοιραστείτε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο

Το BMW Group υποστηρίζει μια σημαντική εξέλιξη για τις πόλεις επικεντρώνοντας στον άνθρωπο και μετά στο αυτοκίνητο.

Το electronic car sharing (κοινοχρησία ηλεκτρικών αυτοκινήτων) αποτελεί βασικό συντελεστή των προσπαθειών του BMW Group για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου αστικής μετακίνησης, τη μείωση του όγκου κυκλοφορίας οχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.

Για να επιτύχει το στόχο του σε συνεργασία με τις Αρχές διαφόρων πόλεων, το BMW Group δημιούργησε το Centre of Urban Mobility Competence (Εξειδικευμένο Κέντρο Αστικών Μετακινήσεων) στις αρχές του 2015. Η ομάδα των ειδικών συνεργάζεται με τις Αρχές των πόλεων και τους σχετικούς εταίρους πάνω στην ανάπτυξη βιώσιμων φιλοσοφιών για μελλοντική μετακίνηση σε αστικές περιοχές. Μετά από τη σχετική συνέντευξη τύπου ξεκίνησαν επίσημα οι εργασίες στο BMW Competence Centre.

Παράλληλα, 100 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW i3 διατίθενται τώρα για πελάτες του προγράμματος car sharing DriveNow σε Βερολίνο, Αμβούργο και Μόναχο. Στο Λονδίνο, το BMW i3 προστέθηκε στο στόλο DriveNow το Μάιο, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πόλεις σε Γερμανία και Ευρώπη.

Το DriveNow έχει προσθέσει πάνω από 470.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο την τελευταία τετραετία, μεταξύ των οποίων 430.000 στη Γερμανία (120.000 στο Βερολίνο). Από το 2013, το DriveNow έχει σε λειτουργία 60 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW ActiveE σε Μόναχο και Βερολίνο στο πλαίσιο των ερευνητικών projects WiMobil και ePlan. Αυτά έχουν ενταχθεί άριστα στο καθημερινό πρόγραμμα και τώρα θα αντικατασταθούν από 40 BMW i3 σε Βερολίνο, 30 στο Αμβούργο και 30 στο Μόναχο.

«Οι πελάτες μας απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα BMW ActiveE όπως και τα συμβατικά οχήματα του στόλου μας», σχολιάζει ο Nico Gabriel, διευθύνων σύμβουλος του DriveNow. «Η πρωτοβουλία αυτή μας επέτρεψε να βάλουμε στο τιμόνι για πρώτη φορά περίπου 3.000 οδηγούς το μήνα σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να τους προσελκύσουμε στην ιδέα της ηλεκτρικής μετακίνησης. Η είσοδος του BMW i3 στο στόλο μας είναι το επόμενο λογικό βήμα και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα σε Γερμανία, Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Gabriel.

Σχετικές ειδήσεις