Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αναβάθμιση ουσίας για το HondaJet Elite II

Newsbomb

Facelift δεν κάνουν μόνο τα αυτοκίνητα. Έτσι, η ιαπωνική εταιρία παρουσιάζει την αναβαθμισμένη εκδοχή του πολυτελούς της ιδιωτικού αεροπλάνου.

Του Γιάννη Σκουφή

Είναι γνωστό πως η ιαπωνική εταιρία κατασκευάζει πολλά άλλα πέρα από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Από μηχανές για γκαζόν και ταχύπλοα, μέχρι και αεροπλάνα. Μάλιστα, το πιο πρόσφατο από όλα είναι το αναβαθμισμένο Elite II, το οποίο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια και νέες τεχνολογίες αιχμής.

Η πιο ενδιαφέρουσα είναι πως για αν για οποιοδήποτε λόγο συμβεί κάτι στον πιλότο, τότε το αεροσκάφος μπαίνει πλήρως στον «αυτόματο» που μπορεί να αναλάβει ακόμα και ολόκληρη τη διαδικασία προσγείωσης.

Όσον αφορά την εμβέλεια αυτή έχει αυξηθεί από τα 2.661 χιλιόμετρα (των Elite και Elite S) στα 2.865 χάρη στις μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμου.Με τέσσερις μάλιστα επιβάτες στην καμπίνα, ενώ αυξημένο είναι και το μέγιστο φορτίο απογείωσης από τα 4.854 κιλά στα 5.035

Στο σημείο αυτό να πούμε πως και το Elite II χρησιμοποιεί τους τζετ κινητήρες GE Honda HF120 και η μέγιστη ταχύτητά του παραμένει αμετάβλητη στους 422 κόμβους (782 χλμ./ώρα).

Πέρυσι η HondaJet είχε ανακοινώσει το 2600 Concept με εμβέλεια 4.861 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να υλοποιήσει το περίφημο coast-to-coast, δηλαδή την απευθείας πτήση από τη μια ακτή των ΗΠΑ στην άλλη, Κάτι πολύ σημαντικό για την αγορά των ΗΠΑ, όπου η Honda έχει ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα.