FUN TIME

Συνταγή για πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο

Συνταγή για πεντανόστιμο Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο

Σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο; Για δείτε αυτή τη συνταγή τότε...

Υλικά
1 κιλό γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 βανίλιες
1/2 κιλό φύλλα για μπακλαβά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος ή βιτάμ για τα φύλλα

ΣΙΡΟΠΙ:
3 1/2 φλιτζάνες ζάχαρη
2 1/2 φλιτζάνες νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ξύλο κανέλλας
γαρίφαλο

Βάζετε στη φωτιά το γάλα για να κάψει. Ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε ώσπου να πήξει.
Χτυπάτε τα αυγά, με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κρέμα κ προσθέτετε λίγο-λίγο από το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κρέμα.
Ρίχνετε και το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψί, στρώνεται τα μισά φύλλα αλείφοντας ένα-ένα τα φύλλα με βούτυρο λιωμένο και αδειάζετε την κρέμα, βάζετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.

Στο τέλος αλείφετε απο πάνω με βούτυρο, ραντίζετε με λίγο νερό και το χαράζετε σε κομμάτια.
Ψήνεται σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά.

Στο μεταξύ κάνετε το σιρόπι.....και το ρίχνετε χλιαρό πάνω στο γαλακτομπούρεκο.