FUN TIME

Η «τρέλα» του 48 ακούγεται πολύ! Μα τι είναι, τέλος πάντων;

Η «τρέλα» του 48 ακούγεται πολύ! Μα τι είναι, τέλος πάντων;

Τι κρύβεται πίσω από τον αριθμό 48; Τον συναντάμε διαρκώς σε banner στον δρόμο αλλά και στο διαδίκτυο και μας έχει τραβήξει την προσοχή.

Στο γραφείο αναρωτιόμαστε τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο νούμερο για το οποίο συζητούν όλοι. Έτσι, ο ντόρος που έχει δημιουργηθεί μας κίνησε το ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε τη σημασία του και να «ψαχτούμε» λίγο περισσότερο…

Με αφορμή το νούμερο που βλέπουμε ξανά και ξανά στις οθόνες μας, δημιουργήσαμε μία λίστα με 48 γεγονότα που μας έμειναν από το 2016, μία χρονιά γεμάτη ανατροπές και ιστορικά γεγονότα που θα θυμόμαστε για πάντα. Αλλά και μία ενδιαφέρουσα χρονιά γεμάτη ιστορίες και δυνατές στιγμές που προκάλεσαν αίσθηση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 48 από τα σημαντικότερα γεγονότα που κυριάρχησαν στην παγκόσμια ειδησεογραφία και απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

1. Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι

newsbomb1

Στις 10 Ιανουαρίου, ο διάσημος τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπάουι, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Blackstar».

2. Εγκρίθηκε η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό

newsbomb3

Στις 18 Μαρτίου, μετά από μαραθώνια διαπραγμάτευση, ανακοινώνεται η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των 28 κρατών-μελών της ΕΕ και της Τουρκίας για το προσφυγικό.

3. Ιστορική επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Κούβα

newsbomb2

Στις 20 Μαρτίου ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέπτεται μετά από 88 χρόνια την Κούβα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού.

4. Το σκάνδαλο των Panama Papers

newsbomb4

Στις 3 Απριλίου η Wikileaks δίνει στη 11,5 εκατομμύρια εσωτερικά έγγραφά της δικηγορικής εταιρείας του Παναμά «Mossack Fonseca», εκθέτοντας εκατοντάδες χιλιάδες φοροφυγάδες.

5. Σαντίκ Χαν: Ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου

Στις 5 Μαΐου ο 45χρονος κεντροαριστερός πολιτικός Σαντίκ Χαν εκλέγεται νέος δήμαρχος του Λονδίνου με ποσοστό 44%.

Το 2017 παραμένουμε αισιόδοξοι και αναμένουμε περισσότερα ευχάριστα γεγονότα που θα αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Και φυσικά περιμένουμε να μάθουμε τι είναι αυτό το 48! Μήπως το βρήκες; Stay tuned!