FUN TIME

Κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξυδο για… απαιτητικούς

Κοτόπουλο στη γάστρα με μηλόξυδο για… απαιτητικούς

Το κοτόπουλο είναι μια σταθερή επιλογή και... αξία στην κουζίνα του Έλληνα, αλλά υπάρχουν πολλές συνταγές για να προτιμήσετε.

Μια από αυτές είναι στη γάστρα με μηλόξυδο, ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά:

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

4 κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα

1 πράσο κομμένο σε χονδρές ροδέλες

4 μεγάλα καρότα χονδροκομμένα

4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κύβους

3 κουτ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/3 ποτηριού κρασιού μηλόξυδο

300 ml νερό

2 φύλλα δάφνης

1 μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ

100 ml γάλα

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα μεταφέρετε στη γάστρα. Αν χρησιμοποιήσετε ταψί θα πρέπει να το ψήσετε σκεπασμενο με αλουμινόχαρτο.

Περιχύνετε με το ξύδι και το νερό, προσθέτετε την ρίγανη και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε στον προθερμασμένο φούρνο, χωρίς να το σκεπάσετε. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 220°.

Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα, ώσπου να γίνει απαλό μείγμα και προσθέτετε στο σκεύος με το κοτόπουλο. Σκορπάτε ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου τα λαχανικά.

Ψήνετε για 30 - 40 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Μεταφέρετε σε ατομικά πιάτα και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Pontos-news

Διαβάστε επίσης: Φτιάξτε το τέλειο club sandwich