MEN'S GUIDE

Τι ξεχωρίζει τον άντρα από το αγόρι...

Τι ξεχωρίζει τον άντρα από το αγόρι...

Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ όλων των εποχών, είναι αυτό που θέλει τον άντρα ως το δυνατό φύλλο και τη γυναίκα ως το όμορφο.

Λάθος δεν το λες, ωστόσο ένας άντρας μπορεί να είναι και όμορφος και μια γυναίκα δυνατή. Όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό, αλλά τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τους άντρες από τα... αντράκια!

Φυσικά και η δύναμη είναι ένα από τα σύμβολα της αντρικής φύσης. Ωστόσο από μόνη της αυτή δε σε κάνει άντρα, αλλά ένα δυνατό άνθρωπο. Για να μπορείς να θεωρείς τον εαυτό σου κάπως... φτασμένο αρσενικό, θα πρέπει να μάθεις να δουλεύεις σωστά και σε αρμονία το μυαλό σου, το σώμα σου, το πνεύμα σου αλλά και τα συναισθήματά σου και τη συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους.

Πηγαίνοντας βήμα – βήμα, ξεκίνα από το μυαλό σου. «Σκάλισέ» το. Μάθε ποιος είσαι και μάθε να ζεις με αυτό! Ένας αληθινός άντρας μπορεί να είναι κάποιος που δουλεύει ως μηχανικός, όμως άλλο τόσο άντρας μπορεί να είναι και κάποιος καθηγητής Πανεπιστημίου που μελετά τους δεινόσαυρους!

Φρόντισε να μάθεις κάτι και να το μάθεις καλά. Είτε σε ενδιαφέρει η φυσική, είτε η ιστορία, είτε οι μηχανές, το ποδόσφαιρο ή οι πυρηνικές επιστήμες, να ξέρεις πάντα καλά το αντικείμενό σου. Να μπορείς να υπερασπίζεσαι το λόγο σου όταν μιλάς για κάποιο θέμα που είσαι γνώστης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν είναι και απίθανο να σου μπει η ταμπέλα του «ξερόλα».

Έπειτα συνέχισε με το σώμα σου. Η περιποίησή του είναι απαραίτητη. Το τακτικό μπάνιο, το ξύρισμά σου, ακόμα και το κόψιμο των γενιών σου είναι απαραίτητα, πρώτα για να νιώθεις εσύ όμορφα με την εμφάνισή σου κι έπειτα για να το... εκπέμπεις και στους γύρω σου. Εκτός κι αν μένεις στη ζούγκλα...

Να γυμνάζεσαι τακτικά, αφού αφιερώνοντας έστω κι ένα μισάωρο από το χρόνο σου σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα για τον οργανισμό σου είναι τόσο ευεργετικά όσο δε φαντάζεσαι. Χώρια που καις τα περιττά λίπη και χωράς στα ρούχα σου...

Προχώρα στο πνεύμα σου. Είναι ωραίο να έχεις αναπτύξει τις δικές σου αρχές, ωστόσο να μην είσαι ποτέ απόλυτος και να καταλαβαίνεις και τους γύρω σου. Μην είσαι επικριτικός, αφού έτσι δίνεις την ευκαιρία στους άλλους να σε κρίνουν και το σημαντικότερο, γίνεσαι απεχθής.

Να είσαι πάντα φιλόδοξος και να θες συνεχώς νέες προκλήσεις. Ο στάσιμος άνθρωπος δηλώνει βαρεμάρα και μιζέρια.

Να αναλαμβάνεις πάντα τις ευθύνες σου. Αυτό άλλωστε σε διαχωρίζει από ένα αγόρι. Το αγόρι κάνει τον Κινέζο. Εσύ ζητάς συγνώμη για το λάθος σου και μαθαίνεις πρώτον να μην το ξανακάνεις και δεύτερον να «τιμάς τα παντελόνια σου».

Να θυσιάζεσαι για την οικογένειά σου και για τους φίλους σου. Μην είσαι αδιάφορος για ότι συμβαίνει γύρω σου. Ο σεβασμός κερδίζεται με πράξεις, όχι με λόγια.

Τέλος, να είσαι δίκαιος στα πάντα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από την αντικειμενική κρίση...

Σχετικές ειδήσεις