MEN'S GUIDE

Ραντεβού για δείπνο; Τι δεν πρέπει να φας;

Ραντεβού για δείπνο; Τι δεν πρέπει να φας;

Την έχεις καλέσει και έχει δεχθεί. Έχεις βρει το καλό το εστιατόριο, έχεις σκεφτεί τι θα φορέσεις, έχεις βρει μέχρι και θέματα για να συζητήσετε στην αρχή. Εκείνο όμως που δεν έχεις σκεφτεί είναι τι θα παραγγείλεις; Γιατί έχει σημασία θα μου πεις; Φυσικά και έχει. Διότι αυτό που θέλεις είναι να κάνεις την καλύτερη δυνατή εντύπωση. Οπότε σκέψου πριν παραγγείλεις εκείνη τη σαλάτα που φαίνεται πολύ εντυπωσιακή πως θα τη φας χωρίς να λερώσεις τα πάντα. Υπάρχουν φαγητά που μπορείς να τα φας χωρίς να εκτεθείς ανεπανόρθωτα και άλλα που θα σε κάνουν να νιώσεις τρελή αμηχανία.

Ενα ζουμερό χάμπουργκερ ναι μεν σου αρέσει πολύ, αλλά σκέψου ότι δεν υπάρχει τρόπος να το φας ευπρεπώς, δηλαδή χωρίς να τρέξουν ζουμιά παντού. Όλα αυτά βεβαίως ισχύουν αν όντως πάτε σε εστιατόριο. Αν της έχεις προτείνει μια βραδιά στο χαμπουργκεράδικο της γειτονιάς ε όσο να'ναι είναι και και είσαι προετοιμασμένος για δημόσιο εξευτελισμό.

Ποια είναι αυτά που μπορείς να αποφύγεις;

Σάλτσες με σκόρδο. Ναι σου αρέσει το pesto αλλά βρωμάει. Ειδικά αν ο άλλος δεν έχει φάει οτιδήποτε που μυρίζει σκόρδο. Καμία τσίχλα δε θα σε σώσει.

Μακαρονάδα, εκτός κι αν ξέρεις να τρως μακαρόνια ευπρεπώς. Προτίμησε πένες ή φαρφάλες. Μπορείς να τα πιρουνιάσεις με ευκολία και δε θα πετάς σάλτσες παντού.

Οτιδήποτε έχει κόκκαλα. Εκτός και αν είσαι εξπέρ στη χρήση μαχαιροπίρουνου. Δε θες να εκτοξευθεί το μπουτάκι του κοτόπουλου την ώρα που προσπαθείς να το κόψεις. Και φυσικά δε θες να το φας με το χέρι.

Προτίμησε φαγητά που μπορείς να τα χειριστείς εύκολα. Φιλέτα, ζυμαρικά που δεν είναι μακριά και σαλάτες που έχεις τη δυνατότητα να χειριστείς χωρίς ακροβατικά.

Από το επόμενο ραντεβού μπορείς να χαλαρώσεις.

Σχετικές ειδήσεις