ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρία Φαραντούρη: Η αποκάλυψη για τη συνάντηση και τα τραγούδια με τους Beatles

Μαρία Φαραντούρη: Η αποκάλυψη για τη συνάντηση και τα τραγούδια με τους Beatles
Η Μαρία Φαραντούρη βρέθηκε στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ και έκανε μια αποκάλυψη για την συνάντησή της με τους Beatles
ΕΡΤ1

Η Μαρία Φαραντούρη βρέθηκε στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ και έκανε μια αποκάλυψη για την συνάντησή της με τους Beatles

Η Μαρία Φαραντούρη έδωσε μια ξεχωριστή παράσταση το βράδυ της Τετάρτη στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ στο οποίο βρέθηκε με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη κάνοντας και αποκαλύψεις για τη συνάντηση που είχε με τους Beatles το 1969.

Η Μαρία Φαραντούρη εξομολογήθηκε ότι είχε καταλάβει από πολύ νωρίς, από την ηλικία των 17 ετών είχε καταλάβει ότι τα τραγούδια, πολλά εκ των οποίων βασίζονταν σε ποιήματα, που ερμήνευε θα ήταν διαχρονικά.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μοιράστηκε αρκετές ιστορίες με τους τηλεθεατές με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να την καλεί να θυμηθεί την συνάντησή που είχε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με τους Beatles.

«Το 1969 βρέθηκα με την Yoko Ono, τον John Lennon και τον Paul McCartney στο Λονδίνο, ήταν λίγο πριν διαλυθεί το γκρουπ. Θυμάμαι ότι με ρωτούσαν με πολύ ενδιαφέρον για την κατάσταση τότε στην Ελλάδα (δικτατορία), για τα βιβλία του Καζαντζάκη και για άλλα θέματα που αφορούσαν τον ελληνικό πολιτισμό. Αυτοί οι μύθοι ήταν στην καθημερινότητά τους πολύ απλοί, αλλά συνάμα είχαν και πνευματικότητα. Εννοείται ότι εγώ τους τραγούδησα το “Κράτησα τη ζωή μου” και το “Αν θυμηθείς το όνειρό μου” και αυτοί έπαιζαν κάποια ακόρντα» θυμήθηκε η Μαρία Φαραντούρη.

Η Μαρία Φαραντούρη, η οποία συγκλόνισε με την ερμηνεία της στο «Άσμα Ασμάτων» θεωρεί, πάντως, ότι χαράχτηκε βαθιά μέσα της η επίσκεψη στο σπίτι του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα αλλά και την παρουσία του Πάμπλο Νερούδα στις πρόβες του Κάντο Χενεράλ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βαριές κουβέντες από Σερβία και Αυστραλία μετά το θρίλερ για την απέλασή του

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Τραγωδία στην Ημαθία: Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο – Σμπαράλια το αυτοκίνητο