ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βαριές κουβέντες από Σερβία και Αυστραλία μετά το θρίλερ για την απέλασή του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βαριές κουβέντες από Σερβία και Αυστραλία μετά το θρίλερ για την απέλασή του
Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος τελικά απελάθηκε από την Αυστραλία αποτέλεσε αφορμή για ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τη Σερβία
AP

Η υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος τελικά απελάθηκε από την Αυστραλία αποτέλεσε αφορμή για ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τη Σερβία

Σε μίνι διπλωματικό επεισόδιο με τη Σερβία κατέληξε η απόφαση των αρχών της Αυστραλίας να απορρίψουν την αίτηση για βίζα που είχε καταθέσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να λάβει μέρος στο Australian Open.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς κατηγόρησε την Αυστραλία για «κακοποίηση» του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος αν και έλαβε ιατρική εξαίρεση ως μη εμβολιασμένος για να ταξιδέψει στη Μελβούρνη εντούτοις δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα καθώς η αίτηση για βίζα που κατατέθηκε από την ομάδα του κρίθηκε προβληματική με αποτέλεσμα, μάλιστα, να κρατηθεί για ώρες στο αεροδρόμιο πριν τελικά να αποφασιστεί η απέλασή του.

Ο Βούτσιτς έγραψε χαρακτηριστικά ότι «είπα στον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του και ότι οι υπηρεσίες μας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου η παρενόχληση του καλύτερου παίχτη τένις στον κόσμο να σταματήσει άμεσα».

Η απάντηση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ήρθε λίγες ώρες αργότερα: «Η Αυστραλία είναι κυρίαρχο κράτος και έχει ξεκάθαρους κανόνες που δεν κάνουν διακρίσεις όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες. Η απόφαση έχει να κάνει με την δίκαιη εφαρμογή των νόμων για την είσοδο από τα σύνορα της Αυστραλίας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι αποδείξεις για την ιατρική εξαίρεση που είχε χορηγηθεί αποδείχθηκε ότι δεν ήταν επαρκείς».

«Οι κανόνες είναι κανόνες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας επαινώντας τις συνοριακές αρχές της χώρας του για τις οποίες είπε ότι «ο ρόλος τους έχει αποδειχθεί κομβικός ώστε η χώρα μας να έχει μια από τις χαμηλότερες θνησιμότητες από κορονοϊό» και προσθέτοντας ότι «παραμένουμε σε εγρήγορση».

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του πατέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, Σρένταν, ο οποίος μιλώντας σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχε πει ότι «σήμερα τον έριξαν σε ένα μπουντρούμι, αύριο μπορεί να του περάσουν χειροπέδες. Η αλήθεια είναι σαν το νερό και το νερό ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Ο Νόβακ είναι ο Σπάρτακος της νέας εποχής που δεν αποδέχεται την αδικία, την αποικιοκρατία και την υποκρισία».

Το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας) και μετά την απόφαση να απελαθεί ο Τζόκοβιτς φέρεται να μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας στην περιοχή Κάρλτον της Μελβούρνης καθώς οι αρχές της Αυστραλίας προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες για την πτήση που θα τον μεταφέρει στη Σερβία.

Από την πλευρά τους οι νομικοί εκπρόσωποι του «Νόλε» έχουν αναλάβει δράση και κατέθεσαν έφεση, ώστε να παραμείνει στη Μελβούρνη. Θεωρητικά, λοιπόν, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να ανατραπεί η απόφαση, ωστόσο αυτό δύσκολα θα συμβεί.

Κι αυτό γιατί οι Αυστραλοί έμοιαζε να είχαν σχεδιάσει κάθε τους κίνηση πριν καν ο Τζόκοβιτς φτάσει στη χώρα τους. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον είχε προαναγγέλλει τον αυστηρό έλεγχο της ιατρικής εξέτασης που είχε λάβει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Βαριές κουβέντες από Σερβία και Αυστραλία μετά το θρίλερ για την απέλασή του

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Τραγωδία στην Ημαθία: Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαίο – Σμπαράλια το αυτοκίνητο