ΣΠΟΡ

Australian Open: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή Τζόκοβιτς – Τον απειλούν με απέλαση από την Αυστραλία!

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Images

Australian Open: Η συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς με ιατρική εξαίρεση στο πρώτο major της σεζόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας να τον απειλεί με απέλαση.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχει επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, την ώρα που η κυβέρνηση της Αυστραλίας προωθούσε τη συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων αθλητών στο Australian Open.

O Σέρβος θα δώσει κανονικά το «παρών» στο τουρνουά, καθώς, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, έλαβε ιατρική εξαίρεση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη χώρα της Ωκεανίας, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται σε αυστηρό lock down.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας κάνουν λόγο για… αστείο κι ότι ο Τζόκοβιτς «από Νο1 στον κόσμο, έγινε Νο1 κίνδυνος».

«Θα μπει στο αεροπλάνο για το σπίτι του»

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει το επόμενο αεροπλάνο και θα γυρίσει σπίτι του! «Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Το… μπαλάκι στον Τζόκοβιτς

Ο διευθυντής αγώνων του Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, τοποθετήθηκε για το θέμα κι ουσιαστικά έριξε το… μπαλάκι στον Τζόκοβιτς. «Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική εξαίρεση δόθηκε, μετά από εξέταση στοιχείων και δεδομένων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Καρδίτσα για τους αιφνίδιους θανάτους ενός 18χρονου και μιας 33χρονης

Προκλητικός Βασιλακόπουλος: Είναι υποχρεωτικότητα αυτή; Να παρακρατούνται τα 100 ευρώ από τη σύνταξη

Η Φάρμα: Η συγκλονιστική στιγμή που η Αγγελική Ηλιάδη μαθαίνει τον θάνατο του πατέρα της (video)