ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»: Έξι υποψήφιες, δύο νικήτριες

Οι τέσσερις από τις έξι υποψήφιες ηθοποιοί για το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»
Οι τέσσερις από τις έξι υποψήφιες ηθοποιοί για το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

Η πανδημία της Covid-19 τα δύο προηγούμενα χρόνια ανέβαλε την απονομή, έτσι φέτος το Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θα διεκδικήσουν δύο γυναίκες ηθοποιοί.

Δύο και όχι μία, γυναίκες ηθοποιοί θα παραλάβουν φέτος το σημαντικό Θεατρικό Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη αυτό συμβαίνει «καθώς λόγω της πανδημίας covid-19 τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε η απονομή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Οι δύο γυναίκες που θα διεκδικήσουν φέτος την καρφίτσα της Μελίνας Μεκούρης έχουν διακριθεί για τις ερμηνείες τους σε θεατρικές παραστάσεις των δύο προηγούμενων ετών.

Υποψήφιες είναι οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Αμαλία Καβάλη, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Μοσχούρη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ελένη Μπούκλη.

Η απονομή των δύο βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2023, στην Ελευσίνα στον εκθεσιακό χώρο όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Μυστήριο 17 Μελίνα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη:

«Απονομή Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη 2023
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη και η Επιτροπή του Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη, που αποτελείται από τους Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αμαλία Μουτούση, Ρένη Πιττακή, αποφάσισαν να απονείμουν δύο βραβεία καθώς λόγω της πανδημίας covid-19 τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε η απονομή. Οι υποψήφιες είναι: Αμαλία Αρσένη, Αμαλία Καβάλη, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Μοσχούρη, Κίττυ Παϊταζόγλου, Ελένη Μπούκλη.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί 23 Απριλίου 2023, 20:00 στην Ελευσίνα στον εκθεσιακό χώρο όπου παρουσιάζεται η έκθεση "Μυστήριο 17 Μελίνα"».


Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Joker 2»

Οι Κάννες στρώνουν κόκκινο χαλί στον Τζόνι Ντεπ: Η νέα του ταινία θα ανοίξει το φεστιβάλ

Ράσελ Κρόου: Η ανατριχιαστική παραφυσική εμπειρία του στα γυρίσματα της νέας ταινίας τρόμου

Από την οικία Κοκοβίκου έως το Αρχείο Ελύτη: «Ζωντανεύουν» ιστορικά κτίρια της Πλάκας