SEX

Δραματική έκκληση: Το σκληρό σεξ και το βίαιο πορνό καταστρέφει τις pornstars

Δραματική έκκληση: Το σκληρό σεξ και το βίαιο πορνό καταστρέφει τις pornstars

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη (;) αύξηση της βίας στις ερωτικές σκηνές κρούουν όλο και περισσότερες «καυτές» προσωπικότητες της βιομηχανίας του πορνό.

Κι αυτό γιατί η όλο και αυξανόμενη ζήτηση για βίαιο πορνό έχει ωθήσει τους υπεύθυνους της παραγωγής «ροζ» ταινιών να υποβάλλουν τις περφόρμερς σε εξαιρετικά ακραίες καταστάσεις, οι οποίες τις εξαντλούν τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά.

Μία μάλιστα από τις πιο γνωστές πορνοστάρ και πιο «πολυψαγμένη» στο διαδίκτυο, η Lisa Ann, η οποία κρέμασε τις γόβες και τα μικροσκοπικά εσώρουχά της, καθώς αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση, υποστηρίζει ότι οι παράλογες αυτές απαιτήσεις των παραγωγών καταστρέφουν τις νεαρές πρωτοεμφανιζόμενες ηθοποιούς.

Με καριέρα δύο δεκαετιών μπροστά από τις κάμερες, η 43χρονη Αμερικανίδα, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, ανέφερε ότι οι περισσότερες πορνοστάρς σήμερα αναγκάζονται να γυρίσουν σκληρές σκηνές σεξ, ενώ παράλληλα «πολιορκούνται» από το τέρας των ναρκωτικών, αφού η χρήση τους (έστω και σταδιακά) είναι σχεδόν επιβεβλημένη, προκειμένου να αντέξουν στα γυρίσματα.

«Υπήρξαν φορές στα γυρίσματα που περιτριγυριζόμουν από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν ήταν ok. Δεν υπήρξε ασφάλεια και πολλές κοπέλες ήταν εμφανώς εκτός εαυτού. Τα περισσότερα νέα κορίτσια έμοιαζαν με βόμβες έτοιμες να εκραγούν, κυρίως από την κατανάλωση ναρκωτικών, αλλά και από την πίεση για πολύ σκληρές σκηνές οι οποίες τις κατέστρεφαν και σωματικά και ψυχολογικά», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

bondage1

Όσο για το τι ωθεί τις νέες πορνοστάρς να δεχθούν να γυρίσουν μία σκληρή σκηνή, εξηγεί: «Στη βιομηχανία του πορνό οι αμοιβές βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ενώ όπως είναι φυσικό, όσο πιο extreme είναι μια σκηνή, τόσα περισσότερα είναι τα χρήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις, πολύ εξεζητημένες, πληρώνουν μέχρι και 3.000 ευρώ. Τα νέα κορίτσια είναι σχεδόν απίθανο να βρουν αμέσως δουλειά στα μεγάλα στούντιο, εκτός αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό».

Και συμπληρώνει η Αμερικανίδα παραγωγός Rashida Jones: «Όταν είσαι 18 χρονών και βρίσκεσαι στο Μαϊάμι, δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για ερασιτέχνες, οπότε αναγκάζεσαι να μπεις στο πολύ σκληρό πορνό για να βρεις δουλειά, αλλά και για να πληρώνεσαι καλύτερα. Αυτό όμως επιβαρύνει το σώμα και την ψυχή σου.

Οι αμοιβές κυμαίνονται γύρω στα 800 με 1000 δολάρια το γύρισμα, αλλά από όλα αυτά θα πρέπει να αφαιρεθούν οι ανάγκες για ρούχα, χτενίσματα και τα σχετικά, κάτι που στο τέλος κάνει αυτή τη δουλειά να μην αξίζει τελικά. Είναι τότε που οι κοπέλες αυτές πρέπει να πάρουν την απόφαση αν θα μπουν στο σκληρό πορνό και θα παίξουν σε σκηνές με βασανισμούς και σαδομαζοχισμό, όπου τα χρήματα είναι περισσότερα και η ζήτηση μεγαλύτερη».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, περισσότερες από τις μισές των πιο δημοφιλών ταινιών στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, περιέχουν σκηνές σεξουαλικής, σωματικής και λεκτικής βίας στα όρια της κατάχρησης.

Σχετικές ειδήσεις