SOCIAL MEDIA

Το facebook δείχνει αν είσαι νευρωτικός. Ή νάρκισσος

Το facebook δείχνει αν είσαι νευρωτικός. Ή νάρκισσος

Τα post που κάνετε στο facebook δείχνουν τον τύπο της προσωπικότητάς σας. Σύμφωνα με μελέτη του Brunel University που αναλύει τα αποτελέσματα 555 online ερευνών, συγκεκριμένοι τύποι προσωπικοτήτων ακολουθούν αντίστοιχες τυπολογίες ενημέρωσης του timeline τους.

Οι εξωστρεφείς τύποι επί παραδείγματι ποστάρουν πολύ συχνά εκδηλώσεις και events, χωρίς να χρησιμοποιούν το facebook για να επικοινωνήσουν.

Οι νευρωτικοί από την άλλη ανανεώνουν συνεχώς τις προσωπικές τους πληροφορίες καταγράφοντας εκεί κάθε αλλαγή σε φιλικές ή άλλες σχέσεις. Φαίνεται λέει η έρευνα πως το facebook λειτουργεί ως καταγραφέας της εκτίμησής τους από τους άλλους. Εϊναι ένα είδος άτυπης αξιολόγησης.

Όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, αναφέρει η έρευνα φαίνεται πως δημοσιεύουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το έτερο ήμισυ αλλά όχι με τον τρόπο που το κάνουν οι νευρωτικοί. Φαίνεται να το κάνουν τις ημέρες που νιώθουν ανασφάλεια και το βλέπουν ως ένα τρόπο για να τονώσουν το κατακρημνισμένο τους εγώ αυτοεπιβεβαιώνοντας την σχέση.

Οι νάρκισοι πάλι ποστάρουν συνεχώς πληροφορίες για το πως διατρέφονται και το πόσο γυμνάζονται δίνοντας έτσι τρομερή σημασία στην εικόνα που προβάλλουν προς τα έξω.

Σχετικές ειδήσεις